Start buuttecursus LVKA in Susteren

Echt-Susteren

Op weg naar de buutteton … in 2018!

Om er voor te zorgen dat de Limburgse buut niet verloren gaat, is de Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten (LVKA) in 2012 gestart met een begeleidingstraject voor mensen die graag in de buutteton staan of willen gaan staan. De voorgaande jaren hebben steeds mensen met succes deel genomen aan de afsluitende presentatie-avond.

Ook in 2018 gaat de LVKA dit traject verzorgen.

Doel van het traject is mensen te begeleiden op weg naar het zélf schrijven en voordragen van een buut en misschien wel naar deelname aan de voorselectiewedstrijden voor

de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen.

Op maandag 19 maart, start 20.00 uur, wordt een info-avond gehouden met uitleg over het cursusprogramma. Het traject daarna bestaat uit 10 bijeenkomsten op de volgende maandagen: 26 maart, 16 april, 7 mei, 28 mei, 18 juni, 9 juli, 13 augustus, 3 september, 24 september en 8 oktober. De totale kosten voor deelname bedragen € 66,-.

Op vrijdag 19 oktober verzorgen cursisten een presentatie-avond.

De info-avond op 19 maart wordt gehouden in café “Bie Aloïs”, Oude Rijksweg Noord 21 te Susteren. Elke bijeenkomst start om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Tijdens de avonden wordt aandacht besteed aan de verschillende onderdelen van de buut, zoals bijvoorbeeld aan presentatie, grime en aan het werken met “eigen” tekst. De deelnemers worden begeleid door kundige mensen, onder andere door Har Daniëls en Will Knapen.

Door de opzet van de cursus en de intensieve begeleiding zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijving is mogelijk tot en met 11 maart door adresgegevens en telefoonnummer in te sturen naar het secretariaat van de LVKA, Paul Maassen, via mail maassen76@home.nl . Mocht het aantal inschrijvingen hoger zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, dan is de datum van ontvangst van de inschrijving bepalend voor wel/niet kunnen deelnemen aan de cursus. Voor verdere inlichtingen: tel. 043-3647486 en www.lvka.nl

Info

Waar: Café Bie Aloïs Oude Rijksweg Noord 21 Susteren

Wanneer: maandag 26 maart 2018 van 20:11 tot 22:00

Terug naar evenementen