Sintermertesoptoch Blerick

Venlo

Sint Maarten Blerick

Sintermêrte Venlo/Blerick

Tijdens het feest van Sint Maarten, in de omgeving beter bekend als Sintermêrte, zijn alle kinderen uit Venlo en Blerick in de weer met hun lampionnetje. Stichting Kinderfeesten Venlo organiseert deze traditie op 9 en 10 november in het centrum van Blerick en het centrum van Venlo. Het spel van Sint Maarten wordt kort in én voor de kerk gespeeld. Na het kort samenzijn vertrekt het gezelschap in een optocht naar het Sint Maartensvuur. Hier krijgen alle kinderen een oliebol en wordt het vuur aangestoken door een afgevaardigde van Gemeente Venlo. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze warme traditie bij te wonen.

Blerick 9 november
Het spel van Sint Maarten start om 17.15 uur in én voor de St. Antoniuskerk. Sint Maarten steekt samen met de kinderen de lampionnetjes aan en lopen vervolgens gezamenlijk om 17.40 uur in een optocht naar het Lambertusplein. Het Sint Maartensvuur wordt rond 18.15 uur.

Venlo 10 november
Het spel van Sint Maarten start om 17.00 uur in én voor de St. Martinuskerk. Sint Maarten steekt samen met de kinderen de lampionnetjes aan en lopen vervolgens gezamenlijk om 17.30 uur in een optocht naar het Mgr. Nolensplein. Het Sint Maartensvuur wordt rond 18.00 uur aangestoken.


Extra informatie
Het gebruik van fakkels wordt door de organisatie om veiligheidsredenen afgeraden. In de kerk is het natuurlijk niet toegestaan om fakkels aan te steken. Kijk op www.kinderfeestenvenlo.nl voor onder andere de routes in Venlo en Blerick.

Info

Waar: Blerick

Wanneer: zaterdag 9 november 2019 van 17:15 tot 19:00

Terug naar evenementen