Sintermerte in Roermond

Roermond

Honderden kinderen vieren Sintermerte in Roermond

ROERMOND

Op donderdag 7 november trekken honderden kinderen en ouders met lampionnen door de binnenstad van Roermond om ‘Sintermerte’, oftewel Sint Maarten te vieren. Traditiegetrouw geven de heiligman en zijn paard zélf ook acte de présance en wordt het verhaal van Sint Maarten feestelijk nagespeeld. Het spektakel eindigt met een groot vuur op de Roermondse Markt.

Feestelijke lampjestocht

Om 19.00 uur vertrekt de grote optocht met lampionnen vanaf de Munsterkerk via de sfeervolle winkelstraten van Roermond richting de Markt. Het belooft een gezellig spektakel met muziek en zang te worden. Op de Markt bereikt de viering haar hoogtepunt als de heilige Martinus een stuk van de mantel snijdt en aan de arme bedelaar geeft. Daarna wordt het Sint Maartensvuur ontstoken.

Gratis toegankelijk

Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk. Via de Facebookpagina ‘Sintermerte Roermond’ publiceert de organisatie onder andere handige knutseltips voor een zelfgemaakte lampion. Sint Maarten wordt in stand gehouden door het Comité Folkloristiese Kienjerfeste Roermond.

Info

Waar: Munsterkerk Roermond

Wanneer: donderdag 7 november 2019 van 19:00 tot 20:30

Terug naar evenementen