Parksjtad Leedjes Kónkoer PLK

Landgraaf

Nieuwe organisator PLK+

Het 18e Parksjtad Leedjes Kónkoer zal op 23 februari 2019 georganiseerd worden in Schaesberg. De Sjtreeper Vrouwluu zijn de gastgevers van dit traditierijke en roemruchte liedjesconcours in Parkstad.

De huidige organisator Wim Jennes gaat het stokje overdragen. “Het PLK+ heeft een complete make-over ondergaan in de afgelopen 5 jaar”, aldus Jennes. “De tijden van overvloed liggen ver achter ons en dat dwong tot een transformatie van het PLK in een concours waar de Parkstad liedjes weer centraal staan. Die taak is voltooid en daarmee is voor mij de tijd gekomen om naar een goede opvolger te zoeken.Dat is gelukt. Mag ik u voorstellen: Sám Smits uit Heerlen.”

Sam Smits is een 20 jarig multi talent uit Heerlen, of beter gezegd Heksenberg. Zowel op het podium als achter het podium is Sám, ondanks zijn nog jonge leeftijd, al geruime actief. Toen hij zelf een aantal jaren geleden in de finale van het PLK stond, raakte hij enthousiast van dit grootste liedjesconcours van Parkstad, waarin vorig jaar maar liefst 47 liedjes inschreven en zijn leeftijdgenoot Dustin van de Laarschot uit Hoensbroek met de hoogste eer ging strijken. Het PLK+ komt daarmee wederom in goede handen en gezien de jonge leeftijd en het aanstekelijke enthousiasme van Sám zal het PLK+ vast en zeker het typische Parkstad lied blijven voortbrengen.

Jennes voor de laatste maal: “Sám, veel succes en houd de liedjescultuur van Parkstad in stand. Dank aan alle deelnemers en fans van het PLK in de afgelopen 5 jaar. Het was een mooie tijd. Geef Sám het vertrouwen en zorg dat het PLK vooral een gezellig en eervolle liedjeswedstrijd blijft. Laat de verwedstrijding niet toe tot het PLK en blijf allemaal mooie muziek maken en genieten van de Vastelaovend.”

Info

Waar: Partycentrum Het Streeperkruis Streeperstraat 66 6361 GN Landgraaf

Wanneer: zaterdag 23 februari 2019 van 18:30 tot 1:30

Website: www.parksjtadleedjeskonkoer.nl

Terug naar evenementen