Nach van 't Limburgse Leed

Venlo

Het programma van de Nach van ’t Limburgse Leed is bekend. Het programma op het Hoofdpodium op de Markt staat in het teken van 675 jaar Venlo en heeft een geheel groot-Venlose line-up.

Persbericht Nach van 't Limburgse Leed
Venlo, 30 augustus 2018

LuusterNach met Joep van Wegberg, reünie-optreden Pinda Wullum
Volledige programma Nach van ’t Limburgse Leed bekend


Het volledige programma van de Nach van ’t Limburgse Leed is bekend. Het programma op het Hoofdpodium op de Markt staat in het teken van 675 jaar Venlo en heeft een geheel groot-Venlose line-up. Naast Thei & Marij en een bijzonder optreden met liedjes uit de Venlose Revues is er een reünie van Pinda Wullum. Tijdens de Nach zijn er verder optredens van onder meer Linke Mik, Ton Engels en John Coenen (van Taai Taai). Het Getske van Gelök wordt verzorgd door Neutjesrang, de LuusterNach-artiest van dit jaar is Joep van Wegberg. Hij treedt met zijn Joep’s Kapel op bij De Witte. De prijsuitreikingen vinden plaats in de Frans Boermans-zaal in De Maaspoort, waar Veldeke Oeuvre Pries-winnaar Gé Reinders die avond tevens zijn nieuwe cd lanceert. Alle optredens zijn geheel gratis.

Afwisseling
Er is voor ieder wat wils tijdens het dialectmuziekevenement. De Nach begint al heel vroeg: ’s middags vindt een besloten optreden van Thei en Marij plaats voor bewoners van De Beerendonck, de Venlose rockformatie Waers treedt in de middaguren op bij muziekwinkel Sounds. Speciaal is ook het open podium bij De Galerie, waar vanaf 17.00 uur talentvolle acts zullen laten horen wat ze in huis hebben. Daarnaast wordt de hele dag de Venlose 100 live uitgezonden vanuit de Locomotief, hier zullen gastartiesten aanwezig zijn.

’s Avonds brengt Rob Achten, ofwel JoeksDJ Rob, op het Houfpodium op de Markt als opwarmertje allereerst het beste uit 675 jaar-dialecthits uit Groot-Venlo, waarna ORKESJE Speult Dialek van Wim Naus en Lottie Boermans een muzikale reis door de tijd maakt door middel van het brengen van liedjes uit Venlose Revues door de jaren heen. Het zangduo Thei & Marij bestaat volgend jaar 3X11 jaar, dat jubileum wordt op de Nach alvast ingeluid. Ook zal er nog een kort verrassingsoptreden op de Markt plaatsvinden. Tot slot is er een reünie van Pinda Wullum, bekend van klassiekers als Vader stad en Late Nach. In De Maaspoort worden de Veldeke Oeuvre Priès en de Jo Erens Priès uitgereikt en presenteert Gé Reinders zijn nieuwe cd. Neutjesrang verzorgt in de Gasthuisstraat het Getske van Gelök: in de portiek van Geven Schoenen trappen zij hun afscheidstour Letste Ronde af middels een heuse afscheidreceptie in drievoud.

Tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed is er ruimte voor alle genres muziek, gemaakt door zowel gevestigde namen als nieuw talent. In onderstaand schema is precies te zien welke act waar optreedt en op welk tijdstip. Deze informatie is onder voorbehoud, eventuele wijzigingen zijn te vinden op onze website. De komende weken volgt over alle optredens meer informatie, onder meer in ons programmaboekje. Via de site en onze social media-kanalen zal worden gecommuniceerd wanneer het boekje verkrijgbaar is.


Locatie

artiest 1

Tijd

Houfpodium

JoeksDJ Rob

19.00

Houfpodium

ORKESJE Speult Dialek

20.45

Houfpodium

Thei & Marij

21.45

Houfpodium

Pinda Wullum

22.30

Maaspoort

Uitreiking Veldeke Oeuvre Priès + Jo Erens Priès

20.15

Maaspoort

Gé Reinders: cd-prissentasie

21.00

De Witte

Joep’s Kapel (LuusterNach)

21.30

De Witte

Joep’s Kapel (LuusterNach)

22.30

Locomotief

Venlose 100

10.00

De Beerendonck

Thei & Marij – beslaote optraeje

15.00

Sounds

Waers

15.30

Galerie

Aope podium, met o.a. Jewels

17.00

Maaspoort

Drum & Beeker

22.00

Shannon’s

Jewels

22.00

Take Five

Harold K

22.30

Shannon’s

Greun Graas

23.00

Maaspoort

Huub Holtman

23.00

Locomotief

Linke Mik

23.00

Portiek Geven, Getske van Gelök

Neutjesrang

23.15

Hatsteflats

Kwante Hippe

23.30

Brouwersplaats

Ton Engels

00.00

Portiek Geven, Getske van Gelök

Neutjesrang

00.00

De Klep

De Nachsjiech va Rosbeek, Nelissen & Pam-Pam

00.00

De Witte

Tösje Venlo en Zitterd – Linda Zijlmans & Skinnie

00.00

Tapperie

John Coenen

00.30

Portiek Geven, Getske van Gelök

Neutjesrang

00.45

De Keulse Kar

Thei & Marij

01.00

Locomotief

Tekiela

01.00

De Blauw Trap

Koblenz

01.00

Take Five

Waers

01.00

Kefee De Splinter

Kwante Hippe

01.30


De Nach van ’t Limburgse Leed

Voor het negentiende jaar op rij vindt de Nach van ’t Limburgse Leed plaats in de binnenstad van Venlo. Artiesten uit de hele provincie zijn op zaterdag 15 september te vinden op tal van locaties in het centrum van de stad.

Meer informatie over de Nach van ’t Limburgse Leed?
Kijk dan op www.limburgsleed.nl.

Noot voor de redactie:
Vragen of opmerkingen? Bel Neal van den Eertwegh (voorzitter) 06-42583346 Mailen kan ook: neal@limburgsleed.nl. Voor meer informatie zie ook www.limburgsleed.nl

Info

Wanneer: zaterdag 15 september 2018 van 19:00 tot 23:59

Terug naar evenementen