Parade Mundial in Elsloo

Stein

Op zaterdag 8 juli vindt in de oude dorpskern van Elsloo weer Parade Mundial,

Komend jaar zou de 10e editie, ons jubileum, plaats vinden. Met pijn in het hart hebben we gezien de huidige omstandigheden helaas moeten besluiten Parade Mundial 2021 te verplaatsen naar 2022 of misschien zelfs 2023.Dit is allemaal afhankelijk van de ontwikkelingen rond COVID 19 en de bijbehorende maatregelen. Als de maatregelen (vaccin etc.) het toelaten zou misschien op 10 juli 2021 een klein alternatief programma op touw gezet kunnen worden.Houd onze media kanalen in de gaten voor nieuws. Hopelijk tot snel!


PERSBERICHT

Parade Mundial, Wereldfeest aan de Maas

Op zaterdag 13 juli vindt in de oude dorpskern van Elsloo weer Parade Mundial, eerder bekend als Carnaval Mundial, plaats. Een zomers spektakel dat dit jaar onder de nieuwe naam voor de negende keer wordt georganiseerd in het karakteristieke Maasdorp. Het zomerse evenement start traditiegetrouw met een wereldmarkt en een culturele parade waarbij een keur aan verschillende dans- en muziekgroepen van over de hele wereld de revue passeren.

Straattheatergezelschappen, folkloristische groepen, sambabands en showkorpsen laten je kennis maken met hun feestelijke klanken en tradities. Een kleurrijke stoet met als hoogtepunt de stralende zomerkoningin Lois Notten en haar hofdames. Aansluitend geniet je onder het genot van een tropische cocktail of verfrissend biertje van optredens van verschillende artiesten op één van de vele buitenplaza’s in de authentieke dorpskern. Raadpleeg de website voor meer informatie en de volledige programmering.

Waarom de Parade Mundial Wereldfeest aan de Maas?

  • culturele parade.
  • diverse optredens van straattheatergezelschappen, folkloristische groepen, sambabands en showkorpsen.
  • super gezellige ambiance.

Historie

Het idee om Carnaval Mundial in het leven te roepen is geboren tijdens een bestuursvergadering van Carnavalsvereniging de Sajelaire, Elsloo. Deze vereniging werd in november 1952 opgericht. In het seizoen 2002-2003 bestond de vereniging 50 jaar. Omdat 50 geen carnavalesk getal is werd besloten om na het seizoen een zomerfestijn te organiseren. Geen gewone zomercarnaval.

Maar Elsloo en omgeving laten zien hoe in de hele wereld (carnavals)feesten gevierd worden. Carnaval Mundial was geboren. De organisatie heeft telkens een groots en kleurrijk festijn vorm gegeven, waaraan dans- en muziekgroepen uit diverse werelddelen (maar ook uit de eigen regio) deelnamen.

Parcours

Het parcours is gesitueerd in de oude dorpskern in Elsloo: Raadhuisstraat, Dorpstraat, Op de Berg, Julianastraat en Schoolstraat.

Programma

15:30 uur: Parade Mundial bij de Elsloose verzorgingshuizen

Drie deelnemende groepen aan de Parade Mundial treden op voor de bewoners van de verzorgingshuizen Aelser Hof, La Famille en de aanleunwoningen.

16:30 uur: Wereldmarkt

Op het plein bij de oude kerk wordt de wereldmarkt geopend.

18:00 uur: Opening

Het evenement zal worden geopend door de burgemeester van Stein, mevr. Leurs-Mordang.

18:15 uur: Start Optocht

Na de opening door de burgemeester zal het startschot worden gegeven voor de optocht. Kijk langs de route naar 21 groepen die deelnemen aan Parade Mundial!

19:15 uur: Optredens op de plaza’s

Deelnemers aan de parade, DJ’s en orkesten verzorgen entertainment op de diverse plaza’s verspreid over het parcours.

1:00 uur.

DJ’s en orkesten die in de open lucht spelen stoppen met muziek.

1:15 uur: Afterparty

Start Afterparty in Discotheek Mondial.

De 19-jarige Loïs Notten zal zaterdag 13 juli het middelpunt zijn tijdens de Parade Mundial, de nieuwe naam voor het 2-jaarlijksfeest Carnaval Mundial, in de historische dorpskern van Elsloo.

Het idee voor de organisatie van het festival is ontstaan in het seizoen 2002/2003 toen Carnavalsvereniging de Sajelaire in Elsloo 50 jaar bestond. Lees hier meer in het persbericht:

PERSBERICHT

Loïs Notten zomerkoningin in Elsloo

Afgelopen zaterdag werd onder grote publieke belangstelling Loïs Notten uitgeroepen tot Zomerkoningin. Loïs is 19 jaar, studeert communicatiewetenschappen in Eindhoven en woont aan de Stationsstraat in Elsloo. Zij zal het middelpunt zijn tijdens de Parade Mundial (de nieuwe naam voor het 2-jaarlijksfeest Carnaval Mundial) dat dit jaar op zaterdag 13 juli zal plaatsvinden in de historische dorpskern van Elsloo. Zij wordt bij het uitvoeren van haar taken ondersteund door 4 hofdames: Jaimy Habets, Esmee Wagemans, Evi van Osch en Mirre Cremers.

Het idee voor de organisatie

van het festival is ontstaan doordat in het seizoen 2002/2003

Carnavalsvereniging de Sajelaire 50 jaar bestond. Omdat 50 geen

carnavalesk getal is werd besloten om na het seizoen een zomerfestijn te

organiseren. Geen gewone zomercarnaval, maar Elsloo en omgeving laten

zien hoe in de hele wereld (carnavals) feesten gevierd worden.

Info

Waar: Elsloo

Wanneer: zaterdag 8 juli 2023 van 17:00 tot 23:59

Terug naar evenementen