Marotte Kènjerzitting

Sittard-Geleen

Marotte kinderzitting vol met actie, dans en muziek.

Op woensdag 20 februari vindt in de grote zaal van Poppodium Volt de kènjerzitting van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd plaats. Door onder andere deze kinderzitting willen De Marotte Zitterd de eeuwenoude Sittardse carnavalstradities overbrengen op de volgende generatie. De middag aan de Odasingel 88 begint om 14.33 uur en de zaal is al een uurtje eerder geopend voor het jeugdige publiek.

Jeugdraad van elf

De Marotte roept kinderen en hun ouders op verkleed naar de zitting te komen. Voor de mooist verklede kinderen en papa en mama heeft stadsprins Rob I een verrassing in petto. De stadsprins krijgt tijdens deze middag ondersteuning van een elfkoppige jeugdraad gevormd door leerlingen van ‘De Sjtadssjool’. Zij leren de aanwezigen ook de mooiste dancemoves op het door ex-stadsprins Wouter I geremixt en door Paul-Jean Jessen gezongen nummer ‘’t Eesjte Muulke’. In 2011 werd van dit nummer, dat in 1979 de ‘vastelaovessjlager’ was van Sittard, al eens een heuse videoclip gemaakt. Naast dans en beweging staan er ook verschillende muzikale optredens op het programma van drie finalisten van het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival, zingt LVK-finalist ‘Sjtóm Toeval’ de Marotteschlager van 2019 ‘1,2,3 Vastelaovend’ en verzorgt de Zittesje Kènjer Kapel de muzikale omlijsting van het programma.

Voorverkoop

Buiten bovenstaande artiesten komt ook de leukste clown van het Zuiden naar Poppodium Volt: clown Pipo Pé. Naast goochelen, ballonfiguren maken en dansen heeft hij ook eigen liedjes gemaakt. Die gaat hij samen met het jeugdige publiek zingen. Even tot rust komen kan ook bij Luna events. Daar kunnen de kids een hippe glittertattoo op hun arm laten zetten of genieten van een heerlijke suikerspin. Tot slot zingen de leerlingen van ‘Het Mozaïek’ en basisschool De Lemborgh samen met hun idool: Fabrizio.

Kaarten voor deze veelzijdige kinderzitting zijn te koop bij de Marottewinkel (Brandstraat 11-15, damesmode Van Neer Eyckeler, geopend elke donderdag van 10.00-14.00 uur en op zaterdag). Koop de kaarten tijdig, want vol = vol. Is de middag niet uitverkocht, dan is er ook dagkassa. Foto: Arjan Krijntjes, Sittard

Info

Waar: Poppodium Volt

Wanneer: woensdag 20 februari 2019 van 13:33 tot 18:00

Terug naar evenementen