LVK finale 2020 vanoet Ech

P E R S B E R I C H T

Echt, 22-08-2019

VELDEMAN LEVERT FEESTPAVILJOEN LVK 2020

Op 7 februari 2020 is de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. De 44e

(jubileum)editie belooft een groots spektakel te worden. En een mega feest vraagt om een mega locatie. Hiervoor is LVK 2020 de samenwerking aangegaan met Veldeman uit Bree. Deze specialist in tenten en tijdelijke hallen, verzorgt een enorme eyecatcher van een paviljoen voor het feestweekend. LVK 2020 en Veldeman hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van een TFS hoofdpaviljoen en enkele kleinere paviljoens.

In totaal overdekt Veldeman ruim 4.700m2 van het feestterrein in Echt. Pukkelpop, Rock Werchter, Lowlands... Het zijn maar enkele van de tientallen festivals waar Veldeman de TFStenten heeft geplaatst. Tijdens de Olympische Spelen volgend jaar in Japan gaat Veldeman maar liefst 30.000m2 aan tenten leveren die tyfoon bestendig zijn. De TFS heeft een unieke vorm en biedt een spectaculair uitzicht, zowel van binnen als van buiten. De hoge binnenruimte en zwarte binnenzijde zonder palen of spankabels zien er niet alleen schitterend uit. Het biedt ook een perfecte akoestiek voor 3 muzikale topavonden.

VIP DECK

Wil je helemaal niets missen van de optredens tijdens het feestweekend? Niet in de rij staan voor een hapje en een drankje, maar de hele avond genieten van een heerlijk buffet? Word je graag helemaal in de watten gelegd tijdens het evenement? Met andere woorden; helemaal ontzorgd worden en er echt een onvergetelijke muzikale avond van maken. Dat kan! Veldeman en LVK 2020, bouwen namelijk een TFS paviljoen met 2 verdiepingen. De eerste verdieping van de TFS wordt omgetoverd tot heus VIP DECK. Het ontbreekt de VIP's aan niets tijdens het weekend. Beleef als VIP een volledig verzorgde avond, van binnenkomst tot het einde van de avond en geniet van een fantastisch uitzicht op het podium.

Klinkt goed hè? Is het ook. Trakteer jezelf, vrienden, familie of zakelijke relaties op een VIP arrangement en geniet. Want net als de evenementen, is het VIP DECK een ECHTe beleving op zich.

Programma feestweekend

De komende weken wordt via Social Media de programmering van het feestweekend bekend gemaakt. Blok de agenda alvast van 7 t/m 9 februari 2020 en volg www.lvk2020.nl en Social Media voor de laatste informatie! We zien je graag in Echt, Het Smalste Stukje Nederland!

FINALE LVK 2020 IN ECHT!
Het Smalste Stukje Nederland verbindt
Op maandag 29 april maakte de Stichting LVK bekend dat de finale van het LVK 2020 zal worden georganiseerd door Carnavalsvereniging “De Aester” uit Echt in samenwerking met de gemeente Echt-Susteren, de stichting LVK en L1-Radio & -TV. De finale van deze 44ste editie vindt plaats op vrijdag 7 februari 2020 in een gigantisch feestpaviljoen dat zal verrijzen in Leisurepark “In de Bandert” in Echt en wordt live uitgezonden op L1-Radio en -TV.
Hoondervel
C.V. “De Aester” Echt neemt het stokje over van C.V. “De Gaarekiekere” (Gulpen) en C.V. “De Rieste” (Margraten) die tekende voor de finale van het LVK 2019 in een uitverkocht congres- en beurzencentrum het MECC waar de carnavalsgroep Hoondervel ervandoor ging met de winst.
C.V. De Aester Echt
Carnavalsvereniging “De Aester” heeft in de afgelopen jaren samen met de gehele Echter gemeenschap aardig wat ervaring opgedaan met het organiseren van grootschalige evenementen. Zo organiseerde de vereniging in 2002 en tijdens het 5×11-jarig jubileum in 2013 het BCL Treffen en was men medeverantwoordelijk voor de organisatie van het LKZH in 2007 na de winst van Zaate Hermenie Repke Tepke.
“Het Smalste Stukje Nederland”, zoals de gemeente Echt-Susteren ook wel wordt genoemd, leverde de afgelopen jaren al tal van kampioenen als drievoudig LVK-winnaar Spik & Span (2015, 2016 en 2018), buutekampioen Bas van Neer (2019), jeugd-buutekampioen Isa Meuwissen (2018).

Voorzitter Sjef Vergoossen:
“Het is een enorme eer om samen met de gehele gemeenschap uit Echt voor carnaval vierend Limburg en ver daar buiten de organisatie van notabene de 44e en daarmee jubileumeditie van de finale van het LVK te mogen organiseren. We kijken er enorm naar uit om iedereen te ontvangen in Het Smalste Stukje Nederland!”
Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2020
Het LVK-seizoen start traditiegetrouw op 11 november. Vanaf die datum kunnen nieuwe liedjes worden ingestuurd. De inzendtermijn sluit 5 december, waarna de vakjury zich over de inzendingen zal buigen. De 60 liedjes welke zijn doorgedrongen tot de drie halve finales worden maandag 14 december bekendgemaakt.
Programma Finaleweekend
De organisatie is inmiddels achter de schermen druk aan de slag met de programmering van een geweldig feestweekend dat zal plaatsvinden van 7 t/m 9 februari 2020 in Echt. In de aankomende weken en maanden zal de informatie op de website www.lvk2020.nl en de diverse Social Media kanalen worden aangevuld. Wilt u ook een steentje bijdragen aan het jubileumweekend en indirect aan de carnavalstraditie in Echt en Limburg, kijk dan snel op www.lvk2020.nl/sponsors.

Info

Wanneer: vrijdag 7 februari 2020 van 20:00 tot 23:11

Website: l1.nl/LVK

Terug naar evenementen