Lempkesoptocht Stein

Stein

Het fenomeen Lempkesoptocht is in Limburg en Nederland nog niet zo oud maar begint wel een bekend fenomeen aan het worden.

Deze Lempkesoptocht die ook in Stein sinds 2018 trekt wordt nu jaarlijks georganiseerd door lempkescomité Stein 2 weken na de carnaval.

De komende editie vindt plaats op zaterdag 16 Maart 2019 om 19.30 uur

Praalwagens en groepen met lichteffecten trekken dan door de totaal donkere straten van oud Stein

De straatverlichting is dan compleet uit zodat het lichtspel goed tot uiting komt, en entree voor dit mooie spektakel is er niet.

Dus wat let u om niet te komen kijken naar deze mooie verlichte wagens /groepen einzelgänger, of doe mee en ervaar het door de donkere straten trekken met je verlichte wagen-groep etc.…

Nieuw is in 2019 dat Stein sinds 1 december op een uitverkochte avond een Lempkeskeuningin werd uitgeroepen, deze Lempkeskeuningin laat zich her en der zien in de voorbereidingsfase en deze Lempkeskeuningin gaat natuurlijk mee in de Lempkesoptocht, na afloop van de optocht zal zij het grote lempkesbal dan openen in de Grous in Stein waar ook de optocht eindigt.

Voor het Lempkesbal is een formule gekozen waarbij bands of artiesten optreden die in onze omgeving nog niet zoveel te zien zijn geweest en voor 2019 staat de 11-koppige band Sloetingstied op het program en natuurlijk omlijst met onze huis DJ Luc en ook hier geldt geen entree.

Info

Wanneer: zaterdag 16 maart 2019 van 19:30 tot 22:00

Terug naar evenementen