Kistkappe in Nederweert

Nederweert

KistKappe 2019

Met LVK finalist De Kloomp

KistKappe 2019 mis het niet!

Er worden rondom vastlaovendj veel mooie evenementen georganiseerd.
Ieder evenement met zijn eigen karakter, zijn eigen typerende onderscheidende vermogen.
Bij het Kistkappe kan iedereen meedoen door middel van het op houten kistjes meedrummen op het ritme van de muziek.

Live muziek
Er is op het podium voortdurend live muziek met bijbehorende show te zien. De hoofd act is deze editie op veler verzoek op herhaling: de ‘heetste’ Vastelaovundj band van dit moment; De Badmötse, welke afgewisseld zal worden door een gastoptreden van sensatie LVK finalist De Kloomp, en natuurlijk onze lokale topartiesten: Effe Anger Kukes, Dri-j Kieer Niks, Celine Kupers, Dao Geuns, Duo Dik Vör Mekaar, Djuu Toch! en natuurlijk Maarten.
Daarnaast is er nog een verrassendeh ‘misterie gest’ dus komt dat zien!

Oude tradities
Het KistKappe is een oude Nederweerter traditie welke uniek is in Limburg en de rest van de wereld. In het verre verleden werd op de vrijdag voor vastelaovundj in een dorpscafé een bijeenkomst gehouden ter voorbereiding van het vastelaovundj gebeuren. Men verwachte van de gasten dat deze allemaal een kistje en een houten lepel meebrachten om zo op het ritme van de muziek mee te ‘houwe’. Zo ontstond ook de term ‘oppe kist houwe’.

Trouwe bezoekers
Het KistKappe heeft vele trouwe bezoekers, en er is een prominente Neewieerter Vasteloavundj groep welke zelfs zijn naam aan het KistKappe heeft ontleent: V.V. De Gekapdje Kisjes.Op het Kistkappe voelt iedereen, jong en oud, zich thuis vanwege het gevarieerde programma.

Pinnenhof
De locatie is ook dit jaar weer De Pinnenhof, welke voor de Vastelaovundj wordt omgetoverd
tot een sfeervolle Vastelaovundj tempel.

Traditioneel vindt KistKappe plaats op ‘vastelaovendj vri-jdig’ 1 maart 2019.
De deuren gaan om 20:00 uur open, en het programma start om 20:22u. Kom op tijd voor de beste plaats! De entree is helemaal gratis!

Geen Kistje
Mocht je geen kistje (meer) hebben: geen nood. Het organiserende Klein mèr Neugter verkoopt kistjes (met dank aan Bert Scheijven) voor € 3,11 per stuk.
Ook dit jaar zijn er weer buttons van ‘KistKappe 2019’, deze worden uitgedeeld aan de eerste 250 bezoekers. Kun je iedereen laten zien dat jij er bij was!

Zie ook www.kistkappe.nl en www.kleinmerneugter.nl .


Info

Wanneer: vrijdag 1 maart 2019 van 20:00 tot 23:59

Terug naar evenementen