Kinderoptocht Bredeschool De Bron Neerbeek

Beek

Beste dames en heren van L1,

Vrijdag 21 februari is het zover, de schooloptocht van Basisschool De Bron (bij gelegenheid omgedoopt tot De Bronnentempel) trekt dan om 09.00uur door de Neerbeekse straten.

Een dorpje met amper 2500 inwoners, met een kinderoptocht van 12 groepen (circa 350 kinderen in totaal) met 2 praalwagens, een prinsenwagen, een Auwt Prinse Bus, een grasmaaier met een door de kinderen zelf versierde aanhanger en daarnaast 6 geluidswagens, dat mag een unicum genoemd worden.

Deze optocht is in velerlei opzichten anders dan andere optochten daar deze optocht volledig in het teken staat van de kinderen van school met hun eigen jeugdprins Niels en jeugdprinses Julia en tevens hun eigen grote prins Guido en prinses Ellen (beiden leerkrachten uiteraard).
Oudervereniging Neerbeek heeft zich in alle bochten gewrongen om, middels sponsoren, een optocht te kunnen bieden aan iedereen met als insteek dat ieder kind carnaval moet kunnen beleven. Een organisatie van jewelste maar met veel liefde georganiseerd zonder dat het ten koste gaat van het schoolgeld.

Vaak gaan ouders met hun kroost op vakantie en merken de kinderen niks van onze mooie carnavalstraditie. Een traditie die wij graag voor de toekomst in stand willen houden.

Daar de optochtroute bewust in een acht-vorm is gegoten, krijgen de ouders, opa's en oma's en iedereen die maar wil komen kijken de kans om de kinderen op meerdere punten te kunnen zien genieten in hun eigen optocht.

Wij bieden L1 de unieke kans om deze stoet te komen vastleggen, zodat heel Limburg kan meegenieten.

Laat even weten met hoevelen jullie komen, dan zorgen wij voor de nonnevotten.

Met vriendelijke groeten en tot vrijdag 21 februari,

Namens de optochtcommissie van Oudervereniging Neerbeek

Karin Cratsborn
Janine Rietbroek
Kim Wijnands
Marieke Derks
Daan Roozen
Ron Greven

Info

Waar: Bredeschool De Bron
Beijensweide 19
6191 EK Neerbeek

Wanneer: vrijdag 21 februari 2020 van 9:00 tot 10:00

Terug naar evenementen