KARTOESJ 2 X 11 JAAR

JUBILEUMJAAR KARTOESJ 2X 11 JAAR | OP ZOEK NAAR ‘GOUWE MOMÈNTE’

Het is ergens in de nazomer, begin van de herfst in 1999. De millenniumbug is veelvuldig in het nieuws als de ene Guus op het idee komt om de andere Guus de vraag te stellen: “Deisse mit?”. Het antwoord was een volmondig ‘ja’ en niet veel later waren er 6 leden: Guus en Guus natuurlijk, maar ook Geert, Jan, Ruud en René. Daarmee was de originele versie van KARTOESJ geboren.

Hoewel de band niet specifiek voor de ‘vastelaovesmeziek’ kiest, maar Limburgstalig repertoire begint te maken, leert het overgrote merendeel van Limburg KARTOESJ kennen via het LVK in 2000 en vele jaren daarna. ‘Tam Tam’ is het 1e leid dat wordt ingezonden, waarmee de bal is gaan rollen.

Als in 2005 de buren van ‘BOV’ uit Born de ‘Bertha Paulissen Trofee’ weten te veroveren en KARTOESJ tegelijkertijd de top van de LVK-berg beklimt met ‘Veer höbbe de Prins in de sjtraot’, weten de mannen het zeker. Die beker moet en zal een keer naar Limbricht meegenomen worden.

Een jaar later is het al zover. ‘Dat zit biej oos in de familie’ is een instant ‘vastelaovesklassieker’ waarmee de top van het Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer wordt bereikt. Eeuwige ‘vastelaovesroem’ valt KARTOESJ te beurt en er wordt Limburgse en ‘Lömmerichse’ historie geschreven.

Ondertussen is het 2021 en zijn we 22 jaar verder sinds die ene, korte vraag van Guus aan Guus. De bezetting is in de tussentijd gewijzigd en sinds 2016 vormen Robert en Ger, samen met Guus en Geert, de twee leden van het eerste uur, de 4-mans band. De vastelaovend en het LVK nemen nog altijd een prominente plek in bij de activiteiten van KARTOESJ. Maar omdat we in het memorabele jubileumjaar zijn aanbeland en het 2x 11 jaar geleden is dat dit muzikale zaadje geplant werd, pakken we een heel jaar lang extra uit. Gaan we vele ‘gouwe momènte’ met iedereen herbeleven, maar zeker ook nieuwe toevoegen.

Hoe? Daarover snel meer via onze socials. Verheug je alvast op meerdere activiteiten vanaf november 2021. We gaan er sowieso een bijzonder feestelijk jaar van maken. En daarmee starten we officieel in het weekend van 20 en 21 november. We wachten nog even de Corona-persconferentie van 20 september af om de plannen definitief te maken. Daarna zullen we jullie snel informeren over onze feestelijkheden.

Tot snel, tot KARTOESJ!

Info

Wanneer: zaterdag 20 november 2021 van 20:00 tot 23:59
zondag 21 november 2021 van 20:00 tot 23:59

Terug naar evenementen