Insjtelasezitting stadsprins De Marotte

Sittard-Geleen

León Kaminski treedt toe tot de Auw Prinse

Installatie Rob Goossens tot 88e stadsprins De Marotte

SITTARD - Zaterdag 19 januari a.s. vindt om 20.00 uur in de grote zaal van Stadsschouwburg ‘De Domijnen’ Sittard de insjtelasezitting van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd plaats. De zaal is vanaf 19.33 uur geopend. De muzikale omlijsting is in handen van de Marottekapel. Aansluitend is er een prinsenbal met dj Sepp.

Grosse nòmmer

De insjtelasezitting van De Marotte is het best te typeren als de zitting van het komen en het gaan. Maar dan wel in de omgekeerde volgorde. Het gedeelte voor de pauze staat in het teken van het afscheid van regerend stadsprins León I. Allereerst vindt het 'plökke' plaats. Volgens het protocol levert hij achtereenvolgens de scepter, de veren, de prinsenmuts, de ketting met de nonnevot en 't verke, 't sjlaateveugelke en 't pappegeyke in. Daarna volgt het dankwoord van de dan inmiddels ex-stadsprins. Léon en zijn familie kunnen terugkijken op een mooie regeerperiode. Hoe de Auw Prinse Léons regeerperiode zien, zal blijken uit de grosse nómmer.

Proclamatie

Na de pauze staat Rob Goossens centraal. De aanstaande Marotteprins kan rekenen op de medewerking van vrienden, familie, buurtgenoten en bekenden. Zij presenteren gezamenlijk een kolderieke act die bol staat van elementen die verwijzen naar de nieuwe stadsprins en de actualiteit. Rob, werkzaam als marketing specialist bij de regionale omroep L1, houdt van de eeuwenoude Zittesje vastelaovend met zijn prachtige liedjes en The Rolling Stones. Hij is lid van de spaarclub en de zaalvoetbalvereniging van café Schtadt Zitterd en C.V. ‘’n Bietje Wiejer’. Hij is actief binnen de PR-commissie van de Marotte, groot fan van Trööt in de Gööt en medeorganisator van de Zittesje mansluujstehung. Kortom ingrediënten genoeg om er een leuke act van te maken. Aansluitend aan het opbrengen, volgt de officiële installatie van Rob tot 88e stadsprins, met o.a. de 'aed aan 't vaenke', het uitreiken van de versierselen behorende bij zijn prinsschap en het voorlezen van de proclamatie en de bekendmaking van zijn persoonlijke motto. Traditioneel trakteert de kersverse stadsprins de aanwezigen op een nonnevot aan het einde van de zitting.

Losse toegangskaarten voor deze Marottezitting zijn op donderdag tussen 10 en 14 uur en op zaterdag te koop in de Marottewinkel (Damesmode Van Neer Eyckeler, Brandstraat 11-15) en verkrijgbaar aan de uitbalie van de stadsschouwburg.

Info

Waar: Sittard De Domijnen

Wanneer: zaterdag 19 januari 2019 van 19:33 tot 23:59

Terug naar evenementen