Herfshane krijgen Prix d’Orange

Venlo

In 2016 bestond Sociëteit Prins van Oranje in Venlo honderdvijftig jaar. Een moment om zowel vooruit als achteruit te kijken. Een idee geboren in het jubileumjaar was een stimuleringsprijs voor aanstormend jong talent in Venlo en omgeving. De Prix d’Orange werd door velen warm ontvangen. Het heeft ertoe geleid dat de Sociëteit de stap zette om de prijs periodiek uit te reiken.

De stichting Herfshane is de derde laureaat van de Prix d‘Orange.

De stichting Herfshane stelt zich tot taak jongeren die graag vastelaovesleedjes willen schrijven en zingen, te begeleiden. Ze krijgen masterclasses van Chris Thenu en Marinho Peters. De resultaten van de inspanningen worden over het voetlicht gebracht tijdens de Herfshane Artieste Aovend. De deelnemers presenteren hun liedjes en een jury bepaalt wie het beste is. De winnaar is verzekerd van ruim twintig optredens, onder meer tijdens de Boètegewoeëne Boètezitting en op de verschillende Jocus-podia.

'Ons missie is om de deelnemers ook podiumervaring te laten opdoen', zegt Oscar Linders voorzitter van de stichting Herfshane. 'Hopelijk is dat een stimulans en doen ze over een paar jaar mee aan de Leedjesaovend of brengen ze hun eigen singles uit.’

De Herfshane zijn de toekomst van de Venlose vastelaovend en worden gekoesterd door iedereen ermee begaan, dus ook door de Sociëteit Prins van Oranje. Het is prachtig dat er zo’n grote kweekvijver van talent in deze stad is.

Met de Prix d’Orange 2019 wordt deze bijzondere kwaliteit nog eens onderstreept.

De Prix d’Orange is mede mogelijk gemaakt door particuliere weldoeners en door Domani Podium voor Morgen.

Zondag 3 november 2019 in Domani.

Aanvang: 14.00 uur (tot + 16.30 uur). Inloop vanaf 13.15 uur. De toegang is gratis.

Aansluitend recipieert de stichting Herfshane in de foyer van Domani.

Speciale gast tijdens de uitreiking is Roel Versleijen, voorzitter en vors van VVG Jocus.

Het Bestuur van de Sociëteit Prins van Oranje Venlo heet u van harte welkom en rolt de oranje loper voor u uit!

Info

Wanneer: zondag 3 november 2019 van 14:00 tot 16:00

Terug naar evenementen