Groet Kinderfies Maastricht en omstreken

Maastricht

Carnavalsfeesten voor de jeugd van Maastricht en omstreken

Zaterdag 15 en zondag 16 februari staan in het teken van de jeugd van Maastricht en omstreken. In de ‘kindervastelaovendstempel’De Rebelle aan de Kesselskade is dan namelijk het Jeugdprinsentreffe (zaterdag) en het Groet Kinderfies (zondag)

Jäögprinsetreffe

Op zaterdag 15 februari treffen alle jeugd-carnavalsverenigingen zich in de mooi versierde vastelaovendstempel Rebelle voor een feest voor en van de jeugd. De verenigingen verzamelen zich om 12.30 uur op het Vrijthof om samen met Zate Hermeniekes en sambabands in een optocht naar de Kesselskade te trekken, waar rond 13.30 uur het feestelijk programma begint. Alle jeugd-Hoeglöstegheden en prinsessen presenteren zich en er zijn optredens van verschillende artiesten. Er wordt een mooie foto met alle Hoeglöstigheden en Prinsessen gemaakt. Uiteraard ontbreekt ook de ‘grote’ Hoegen Hoeglöstegheid Stadsprins Luc II hier niet bij. Het wordt, net zoals ieder jaar, weer een magnifieke middag! De middag duurt tot 16.30 uur.

Groet Kinderfies

Op zondag 16 februari wordt met alle kinderen uit Maastricht en omstreken het ‘Groet Kinderfies’ gevierd. Deze fantastische middag begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Iedereen is, net zoals tijdens carnaval, samen met hun kinderen welkom (dat mag verkleed!) in Rebelle aan de Kesselskade om te dansen en te springen. Kinderen kunnen er geschminkt worden, er kan geknutseld worden in de knutselhoek, er kan iets gedronken en gesnoept worden en en alle kinderen ontvangen een cadeautje en er zijn verschillende optredens. Ook komt Stadsprins Luc II langs om samen met de toekomst de carnaval te komen vieren. Met andere woorden; het beloofd een spektakel te worden. De entreeprijs is slechts € 3,50 per persoon. Kaarten zijn alleen aan de deur te koop. Wees op tijd, want.....vol is vol!

Praktische zaken

- entree, snoep, wafels kunnen alleen contant betaald worden

- kinderwagens, etc. alleen in de garderobe

- er worden foto’s gemaakt. Wilt u niet dat uw kind of uzelfop een van de foto’s staat? Geef dit dan aan bij een van de leden van de kinderkemissie (als zodanig herkenbaar aanwezig)

- eigen consumpties meenemen is niet toegestaan.

- Alcohol is alleen toegestaan boven de 18-jaar.

- overgebleven consumptiebonnen kunnen ook tijdens carnaval in Rebelle gebruikt worden.

Info

Wanneer: zondag 16 februari 2020 van 13:00 tot 17:00

Terug naar evenementen