Groëete Gulpener Vastelaoves Finale

Gulpen-Wittem

PERSBERICHT

Eén bonte, zingende menigte op de Gulpense Markt
Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale als afsluiting carnaval 2020

Ook dit jaar wordt op carnavalsdinsdag de Limburgse vastelaovend officieel afgesloten in Gulpen. Op dinsdag 25 februari komen weer duizenden vastelaovesvierders uit de hele provincie naar de Markt voor de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale die ook dit jaar door L1 TV, later die avond, wordt uitgezonden. En het beloofd ook dit jaar een kleurrijk spektakel te worden, waarbij iedereen nog eens uit volle borst de mooiste Limburgse carnavalsliedjes kan meezingen voordat het masker de lucht in gaat en carnaval 2020 echt voorbij is.

Het programma start al om 14.00 uur als zaate hermeniekes de ‘vroege vogels’ op heerlijke muziek trakteren. Maar er kan ook al ingezongen worden, met diverse artiesten uit de regio.
En wanneer van 17 tot 20 uur de televisieopnames plaats vinden, staat weer een keur aan topartiesten van noord tot zuid op het podium. Zij zorgen er voor dat ook die laatste uurtjes van dit carnavalsseizoen op onvervalste en authentieke wijze verlopen. Met liedjes die iedereen kent en die dan ook door alle aanwezigen op het plein luidkeels meegezongen kunnen worden. Samen zingen, samen afsluiten.

Uiteraard is er ook weer een bijzondere artiest uitgenodigd die als zogenaamde ‘mysterieuze gast’ geldt. Wie dat is, blijft weer tot het laatst geheim….
In ieder geval gaat het tijdens de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale ook dit jaar weer om het meezingen van de echte, onvervalste Limburgse carnavalsschlagers en feestliedjes. De stemmen kunnen dus gesmeerd worden!

Rond het evenement herhaalt de organisatie dit jaar de campagne ‘Eigen drank, dat doe je niet’.
“De entree is gratis, je krijgt in Gulpen je pilsje nog in een echt bierglas tegen een zeer redelijke prijs. We leggen elk jaar topartiesten vast en de sfeer is er ongekend. Maar zelfs in het mooie Gulpen kost zo’n spektakel erg veel geld en dus hebben we inkomsten nodig. Als tegenprestatie mogen we daarom best vragen eigen drank thuis te laten, toch?”, zo laat de organiserende Stichting Limburg AlAaf (SLAA) weten.
Info

Waar: Gulpen

Wanneer: dinsdag 25 februari 2020 van 14:00 tot 20:00

Terug naar evenementen