Gekke Maondaag Optocht Velden

Venlo

28 t/m 31 mei zal ’t plein vur de kerk umgetaoverd waere tot ’t epicentrum ván òzze Gekke Maondaag! In de boèteloch zal ein denderend programma, aangebaoje door De Wuilus, Café De Sport en Het Wapen van Velden, georganiseerd waere op ein heus evenementeterrein. Check heej ’t ganse programma:

Klik op de naam ván ’t evenement um alle informasie te bekieke:

Zaoterdaag 14 mei – Prinsebal

Donderdaag 19 & vriedaag 20 mei – Verkaup Wuiluskrant

Zaoterdaag 21 mei – Prinseresepsie

Zaoterdaag 28 mei – Bezeuk De Waus

Zaoterdaag 28 mei – Wagebouwersfieës

Zóndaag 29 mei – Wuilusmis

Zóndaag 29 mei – Zitting

Zóndaag 29 mei – Indrinke

Maondaag 30 mei – Gekke Maondaag

Dinsdaag 31 mei – Brokke Dinsdaag

Gekke Maondaag in Velden vindt volgend jaar niet in januari plaats, maar eind mei. De coronapandemie gooit wederom roet in het eten.

Dat maakte Gekke Maondaagsvereiniging De Wuilus dinsdag bekend.

Onzekerheid
Het coronavirus en de regels die in de toekomst gaan gelden, zorgen voor veel onduidelijkheid. "Het blijft allemaal met onzekerheid omgeven. En daarin hebben we wederom verstandige keuzes moeten maken. Onze belangrijkste weken in januari zijn in geheel verzet", verklaart De Wuilus.

Andere festiviteiten
Ook de rest van het programma is opgeschoven. Het Gardefestival gaat van 2 januari naar 6 maart. Het Prinsenbal wat op 8 januari stond gepland, wordt verzet naar 14 mei. Tenslotte worden Gekke Maondaag en Brokke Dinsdag op 30 en 31 mei gevierd. "Met optocht en alles wat er bij hoort. We hebben grote hoop op de boosterprik die dan al helemaal rond is. Daarnaast hopen we dat het virus bij betere temperaturen banger wordt. Maar het blijft koffiedik kijken", legt voorzitter Harold Hafmans van De Wuilus uit.

In 2021 ook geen Gekke Maondaag
Dit jaar konden de carnavalsactiviteiten ook niet doorgaan vanwege het coronavirus. Via YouTube werd Gekke Maondaag gevierd. "We willen onze traditie niet nog eens stil leggen", stelt Hafmans.

Info

Waar: Velden

Wanneer: maandag 30 mei 2022 van 14:00 tot 16:30

Terug naar evenementen