Finale TVK Tiener Vastelaovend Kónkoer

Venray

TVK in Venray

9 februari 2019

Op zaterdag 9 februari vindt in Venray de 10e editie plaats van het Tiener Vastelaovend Kónkoer. De jeugdvastelaovesvereniging d’n Hazekeutel ontvangt tieners uit heel Limburg in de carnavalsstad Venray. Het TVK is onderdeel van een geweldig feestweekend bij gelegenheid van 5 x 11 jarig bestaan. Er zullen 16 geweldige tieneracts te beleven zijn in de ‘grande finale’ in de sporthal de Wetteling (Zuidsingel 2 Venray).

Het TVK afficheert zich graag als Limburgs Leukste Liedjes concours. Het is grandioos om te zien hoe Limburgse tieners fantastische performances laten zien met hun Vastelaovend liedjes, die vele liedjes van volwassenen ver overstijgen. Het is fascinerend om te zien hoe Limburgse tieners in staat zijn een enorm Vastelaovend feest te maken. Het is verrassend om te zien hoe Limburgse tieners een brug weten te slaan tussen jong en oud. Daar kunnen velen nog van leren.

Het TVK begint om 20.11 uur en is ook de hele avond live online op Facebook L11 Alaaf en zal tijdens de carnavalsdagenop L1TV nogmaals te zien zijn.

Aansluitend aan het concours en vóór de bekendmaking van het winnende liedje zal de Vastelaovend-tempel in Venray op z’n grondvesten schudden tijdens Senzasie Roeëd Gael Greun met DJ Fiasco. Feest, feest en nog eensfeest…………

De finalisten voor het 10e Tiener Vastelaovend Kónkoer zijn bekend. In ’t Forum is Sittard streden de Limburgse tieners om een fel begeerde ticket voor de finale op 9 februari in Venray en voor één Vastelaovend stage plaats.

Elk nadeel heb z’n voordeel”, zei Cruijff ooit, niet wetende dat dit ook voor het TVK zou gelden. Veel nieuwe gezichten dit jaar bij de voorronde, maar jammer genoeg ook afvallers vanwege vooral eindexamens en doorstroming naar het LVK. Zo waren er minder inschrijvingen voor deze voorronde, maar dat wisten de deelnemers niet. Dus het was tot de laatste snik reuze spannend in ‘t Forum in Sittard. De winnaar van de Vastelaovend stage plek – een dag meelopen met een bekende Vastelaovend artiest – is Same Sjpas uit Doenrade/Puth geworden.

Halverwege de bekendmaking van de finalisten voor de finale in Venray brak de organisatie in. Het werd stil in de zaal. De spanning was om te snijden, maar veranderde daarna snel in een zinderende extase. Niet de gebruikelijke 15 finaleplaatsen, maar iedereen door naar de finale !!

De finalisten zijn:

Ummer d’r Biej – Allein is mer allein (Hoensbroek)

Doe, dich en ich – De nach is nog jonk (Heel)

Jitske & Mara – Same handj in handj (Reuver)

Kim en Siep – Weg met welterusten (Neer)

Puur Plat – Doe en ich (Puth/Schinnen)

Mae & Nynke – Veur altied Vastelaovend (Limbricht/Einighausen)

Lekker Gek – Met vastelaovend dan dans ik veur dich (Velden)

Cheyenne Pruijn – Sjneller (Oirsbeek)

Jeroen Baltussen – Mien haor dat zit te good (Horst)

Trio Knettergek – Doe laefs me reine kieër (Heel)

Verrékkes Moj – R.I.T.M.E (Venray)

Weej kieke wel – Wawwele (Venray)

Gén twiefel – Oeëgenblik (Venray)

Zoeë zit dat – Telle af (Venray)

Veier-G – Doe dao! (Sittard)

Same Sjpas – Luduvudu (Doenrade/Puth)Het 10e Tiener Vastelaovend Kónkoer in successie vindt plaats op zaterdag 2 februari 2019. Carnavalsvereniging De Hazekeutel heten de tieners van Limburg welkom in sporthal De Wetteling in Venray.

De voorronde voor het TVK staat gepland op zaterdag avond 24 november 2018 in het Forum in Sittard. Het TVK is de zoektocht naar het beste Vastelaovend tienerliedje van Limburg. Vernieuwende Vastelaovend muziek, power, energie, up tempo, experimenteel, dat is het TVK toevertrouwd.

Dit Limburgs leukste liedjesconcours zal live te volgen zijn op het enige medium wat de tieners altijd bij zich dragen en te pas en te onpas raadplegen, de smartphone en het internet. In samenwerking met L1 zal het TVK wederom integraal te volgen zijn op de Facebookpagina van L11 Alaaf en in een compilatie tijdens de carnavalsdagen op L11 TV.

Deelnemers aan het TVK worden uitgenodigd liedjes te (laten) schrijven en te (laten) componeren met een nadrukkelijke ‘touch of teens’; muziek en teksten welke vooral tieners bezig houden.

Info

Waar: Sporthal Wetteling Venray Zuidsingel 2 5801 AH Venray

Wanneer: zaterdag 9 februari 2019 van 20:11 tot 23:59

Website: www.tvk-limburg.nl

Terug naar evenementen