Brabants Kampioenschap Tonpraoten 2024

Valkenswaard

Brabants Kampioenschap Tonpraoten 2024
Een nieuw carnavalsseizoen dient zich aan en daarmee ook een nieuw Brabants Kampioenschap Tonproaten. Ditmaal het BKT-2024 dat de 56e editie van het evenement zal zijn. Volgens schema “het weekend van de 2e zaterdag in het nieuwe kalenderjaar”. De finale zal daardoor plaatsvinden op vrijdag 12 (wedstrijd), zaterdag 13 (galavoorstelling) en zondag 14 januari 2024 (galavoorstelling). De Brabantse toppers gaan dan in theater De Hofnar (De Hofnar 10, 5554 DA Valkenswaard) met elkaar de strijd om de 56e titel en de te behalen publieksprijzen aan. Organisatie van het kampioenschap wordt verzorgd door Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard in samenwerking met de Eerste Valkenswaardse Carnavalsvereniging ‘Anders dan Anders’.
Plaatsing voor de finale in januari verloopt via voorronden die, afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden gepland op: woensdag 15, donderdag 16 en maandag 20 november 2023. Deelnemers dienen op deze avonden beschikbaar te zijn. Na sluiting van de inschrijving worden het aantal voorronden, de exacte data, deelnemers en indeling van de avonden bekendgemaakt op de website van de stichting en via andere media. Bij overschrijding van het maximum aantal inschrijvingen wordt een gereguleerde loting toegepast. De voorronden vinden plaats in de theaterzaal van De Belleman (Bruninckxdal 2, 5551 EV Valkenswaard). Aanvang 19.30 uur. Entreeprijs € 6,-. Kaartverkoop verloopt via de ticketservice die te benaderen is via www.bktonpraten.nl en wel specifiek met de knop op het tabblad “kaartverkoop”. Kaartverkoop voor de voorronden start 1 november 2023. Er vindt dus géén voorverkoop/reservering plaats. Kaartverkoop voor de finale heeft afgelopen januari plaatsgevonden en kaarten zijn uitverkocht maar mogelijk dat na 1 december nog kaarten beschikbaar gesteld kunnen worden. Om hier kans op te maken is het raadzaam met ingang van 1 december de ticketservice in de gaten te houden.
De organisatie nodigt hierbij Brabantse Tonpraoters uit zich voor de voorronden in te schrijven. Van de tonpraoters wordt verwacht dat zij een goed typetje uitbeelden en met de nodige humor een vloeiend en goed verstaanbaar verhaal brengen. Een geteste, gerijpte buut is min of meer een voorwaarde om goed voor de dag te kunnen komen. Inschrijving is mogelijk t/m 15 oktober 2023 bij:
Secretariaat Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard
Braspenninghof 29, 5551 DL Valkenswaard
E-mail: info@bktonpraten.nl
GSM: 06.53703418Info

Waar: Theater de Hofnar, De Hofnar 10, 5554 DA Valkenswaard.

Wanneer: vrijdag 12 januari 2024 van 20:00 tot 23:30

Terug naar evenementen