Fieëst oppe Mêrrentj in Weert met Plat Wieërts

Weert

VEER DAAG FIEËST OPPE MÊRRENTJ

V.V. de Rogstaekers breidt het artiestenprogramma dat reeds een aantal jaren onder de titel Fieëst oppe Mêrrentj op de dinsdag met vastelaovendj plaatsvindt, uit naar de zaterdagavond en de zondagmiddag en -avond. Dit gebeurt in samenwerking met de horecaondernemers aan de Markt te Weert.

Eenmalig optreden Plat Wieërts

Het Fieëst oppe Mêrrentj vindt plaatsop zaterdagavond aansluitend aan de Vastelaovendjmès met een optreden van onder andere Plat Wieërts. Door het niet verstrekken van een vergunning door gemeente Weert aan Stichting Wieërt Alaaif dreigde het geplande optreden van deze Weerter topper in het water te vallen. Daar V.V. de Rogstaekers alle faciliteiten aanwezig heeft op de markt voor een groot evenement zoals overkapping, geluid en licht, podium, toiletten enz. heeft de vereniging in samenwerking met de horecaondernemers De Soos, De Gruijter, D’Oude Markt en De Weerter Bazaar besloten om voor dit optreden een podium te bieden. Naast Plat Wieërts zullen nog tal van andere artiesten het podium betreden.

Uitbreiding zondagprogramma

Ook op zondag 3 maart vindt een uitbreiding van het reeds geplande programma plaats. Het muziekprogramma start meteen na de optocht met een groot aantal bekende Limburgse en lokale artiesten. In de loop van de avond worden de artiesten afgewisseld met de prijsuitreiking van de optocht. Met de uitbreiding van hun programma willen ze aan de behoefte van het groeiende publiek tijdens de afgelopen vier jaar tegemoet komen en het gat dichten dat ontstaat nu het programma van Wieert Alaaif niet doorgaat.

Op de maandag is na de Wichteroptocht een dj actief. Tijdens de slotdag op dinsdag start het artiestenprogramma vanaf 14:00 uur en ’s avonds vindt op dezelfde locatie de abdicatie van de prinsen plaats.

Gezien de korte tijd waarin het een en ander zich afspeelt, zijn bij de publicatie van dit persbericht het muziekprogramma en tijdstippen nog niet definitief. Meer informatie volgt binnenkort op vvderogstaekers.nl en door verspreiding via de media.

Info

Waar: Markt Weert

Wanneer: zaterdag 2 maart 2019 van 20:00 tot 23:59

Terug naar evenementen