Festilaovend

Festilaovend, drie daag in eine daag

ROERMOND – De vastelaovend band Vleisboeket komt met een Festival voor de vastelaovend vierder; Festilaovend. 3 juli 2021 is de dag die met rood, geel en groen omcirkeld mag worden. Ergens in Limburg zal een festival verrijzen dat helemaal in het teken staat van hét feest van het jaar, Vastelaovend. Omdat de ‘vastelaovend’ waarschijnlijk in de winter van 2021 niet plaats kan vinden zolang er geen vaccin is. Met een positief gevoel kijkend naar volgend jaar zomer hopen de heren van Vleisboeket dat het weer mogelijk wordt om samen het mooiste feest van het jaar te vieren.

De vastelaovend gaat samen met tal van tradities. De afgelopen jaren zien we een toename van evenementen en ook op steeds grotere schaal. “De festivalisering van de vastelaovend is een feit”, voegt Eric de Bock toe. “Naast de traditionele vastelaovesmeziek zien we steeds meer andere genres die geïntroduceerd worden in de Limburgse muziek, zoals pop, dance en rap. Ook gaan dialectteksten niet altijd meer over ‘vastelaovend’. Dit zorgt voor een vervaging van de momenten waarop de muziek wordt beluisterd of opgevoerd’, aldus de Bock.

Zoals elk festival zal ook Festilaovend bestaan uit verschillende area’s. Maar dan in een typische Limburgse setting. Er is een mainstage met grote Limburgse acts, een ‘merretplein’ met bekende Limburgse kroegen en aan de liefhebbers van de Duitse schlagers is ook gedacht: een Deutsche Stube maakt het festivalterrein compleet. “Het wordt een provinciaal evenement waarbij we de diverse verenigingen en horecaondernemers uitgenodigen om mee te denken over de invulling van de area’s”, zegt Pim Vossen.

Als vastelaovesartiest en festivalorganisator liepen de zes mannen van Vleisboeket al langer met het idee van Festilaovend rond. “Met de huidige situatie is de tijd hopen we, volgend jaar zomer, meer dan rijp. Dan moet het vaccin er gewoon zijn. En dat vieren we met een festival dat past in de Limburgse traditie”, vult Glenn Soentjens aan.

De officiële kaartverkoop start dit najaar, maar de voorinschrijving is reeds van start gegaan. Op festilaovend.nl kunnen de vastelaovesvierders zich gratis inschrijven. Deze mensen ontvangen één uur voor de start van de officiële kaartverkoop een unieke ticketlink waar ze maximaal twee kaartjes mee kunnen kopen.

Info

Waar: Ergens

Wanneer: zaterdag 3 juli 2021 van 11:11 tot 23:11

Terug naar evenementen