Einzelgängeroptocht 2018 in Kessel-Eik

Peel en Maas

De Einzelgängeroptocht vindt in 2018 plaats in Kessel-Eik. Vastelaovesvereniging De Eikkaters en de Gemeente Peel en Maas gaan samen met L1 op zondag 11 maart 2018 de optocht voor eenlingen, faatse en andere einzelgängers door het stadscentrum van Kessel-Eik laten trekken. Het dorp telt exact 807 inwoners als we een volkstelling uit 2013 mogen geloven.

Afgelopen jaren hebben zich diverse andere organisaties uit kleine dorpen in Zuid en Midden-Limburg bij L1 gemeld voor de Einzelgängeroptocht die live op tv komt. ‘Al die mensen hebben ons enthousiast en respectvol proberen om te kopen maar het wordt nu gewoon tijd dat we eens naar Noord-Limburg gaan, een regio met toch een iets andere mentaliteit‘, vertelt redacteur vastelaovend Tom Doesborg. ‘In de toekomst, als het geld op is, gaan we weer naar het midden en zuiden maar nu is gekozen voor Kessel-Eik, de woonplaats van diverse bekende Limburgers zoals weerman Thijs Zeelen‘.

‘Voor Eik is dit echt breaking news‘, zegt een dolgelukkige John Gubbels, voorzitter van CV de Eikkaters en één van de allerbeste zangers van Kessel-Eik. ‘Ik weet zeker dat de tent hier op de kop gaat staan. Het is wel nog even zoeken naar een geschikte tent maar we hebben nog ruim een jaar de tijd om er één te vinden‘, aldus Gubbels die blij is dat het enthousiasme bij de Gemeente Peel en Maas net zo groot is.

De Einzelgängeroptocht is een optocht puur voor einzelgängers, eenlingen en faatse en vindt ieder jaar met halfvasten plaats in een kleine kern in Limburg, het liefst in een plaats met niet meer dan 1111 inwoners. Met het initiatief wil L1 de vastelaoveshumor, joeks en flauwekul een podium bieden en kijkers bekend maken met de bijzondere kleine dorpen en buurtschappen in onze provincie. Op 25 maart 2017 zal de optocht vanaf 13:30uur door Mechelen in de Gemeente Gulpen-Wittem trekken. De toewijzing voor 2018 aan Kessel-Eik is nu al gedaan, om een goede overdracht tussen de organisaties in Mechelen en Kessel-Eik mogelijk te maken.

Info

Waar: Kessel-Eik

Wanneer: zondag 11 maart 2018 van 13:30 tot 17:00

Terug naar evenementen