D`r Jroeëse Tsóg (Optocht Kerkrade) live op L1

Kerkrade

‘D`r Jroeëse Tsóg’ live op L1
Op maandag 24 februari 2020 zal L1 TV wederom live verslag doen van ‘D`r Jroeëse Tsóg’. Vanaf 13 uur wordt vanaf de Markt de grote optocht van Kerkrade in beeld gebracht. Kijkers uit heel Limburg kunnen dan genieten van de vele tientallen wagens, groepen en Einzelgängers die deelnemen aan de Kerkraadse optocht. Zelfs mensen buiten Limburg kunnen live meegenieten via www.l1.nl. “Iedereen mag zien hoe kleurrijk de grote optocht van Kerkrade is. Door het voortzetten van onze samenwerking met L1 maken we het uitzenden van de grote optocht samen wederom mogelijk”, laat wethouder Tim Weijers (Evenementen en Marketing) weten. “Daarnaast zenden we de overige carnavalsdagen live-streams uit via ons Facebook-account van Beleef Kerkrade”.

Uitzending
De carnavalsoptocht wordt opgenomen in de omgeving van het Raadhuis op de Markt, in het sfeervolle decor van het evenement 5 daag vasteloavend i Kirchroa. Het commentaar wordt verzorgd door Raoul Deckers (oud-stadsprins van Kerkrade) en het duo Ruud Kleinen en Patty van der Weerd (presentatoren bij L1 TV).

Live-streams

Via FB Beleef Kerkrade worden de Empfank van de Blauw Sjuut (vrijdag 21 februari om 18.11 uur), Kingertsóg (zaterdag 22 februari vanaf 13.11 uur), Sjlusseluvverdraat (zondag 23 februari om 12.11 uur)en Klone Trekke (dinsdag 25 februari vanaf 15.11 uur) live gestreamd.

Wijkoptochten
Op zondag 23 februari 2020 trekken door Kerkrade-West en Eygelshoven ook optochten. De optocht in Kerkrade-West vertrekt om 13.11 uur vanuit de Calbertsweg. In Eygelshoven vertrekt de optocht om 14.11 uur vanuit de Bongartstraat. Opnames van de optocht in Eygelshoven kunt u terugvinden op www.optochtcomiteeygelshoven.nl

Terugkijken
Na de live uitzending kan de optocht online teruggekeken worden via www.L1.nl/optocht-kerkrade of via de Facebookpagina van L11 Alaaf.

Info

Wanneer: maandag 24 februari 2020 van 13:00 tot 17:00

Terug naar evenementen