Buutte de Lijntjes

Venray

Buutacademie viert 11 jarig bestaan in Schouwburg Venray

Zaterdag 18 en zondag 19 juni voorstelling Buutte de Lijntjes

Wat is de Buutacademie eigenlijk? Dit zijn een 13 tal buuttereedners die wekelijks samen komen vanaf juni tot aan de carnaval om samen te werken aan buuts en duo acts. In 2011 is deze groep ontstaan om de zittingsavonden/bonte avonden in de regio te versterken. De Buutacademie heeft als thuishonk Roelanzia te Ysselsteyn en heeft buuttereedners uit diverse dorpen van de gemeente Venray en zelfs van over de grens in Brabant. We zullen ze even aan jullie voorstellen:

Willem Rongen (Maashees) Frank Steeghs (Oirlo), Luc Geurts (Veulen), Lizanne Arts en Helga Cornelissen (Oostrum), Misja Nabben en Karlo Rongen (Leunen), Bert Janssen en Theo Nellen (Heide), Hai Vogels, Jan Pijnenborg, Koen van Soest en Luc Janssen (Ysselsteyn). Onze beide professoren die de Buutacademie hebben opgericht komen beide uit Ysselsteyn en zijn Henk Stevens en Wim Lemmens.

Inmiddels is het meer dan alleen optredens op de plaatselijke zittingsavonden, maar hebben we inmiddels diverse finalisten gehad op de Limburgse Buuttekampioenschappen en 2 keer zelfs de kampioen van Limburg. Finale plaatsen waren er voor Jan Pijnenborg (2017 en 2020), Theo Nellen (2018 en 2020 KAMPIOEN), Helga Cornelissen (2019 en 2022 KAMPIOEN) en Luc Janssen (2022).

Dit jaar bestaan we 11 jaar en gaan we met een voorstelling de Schouwburg in op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni 2022. Test je lachspieren bij de humoristische voorstelling 'Buutte de lijntjes' met de hoogtepunten van de afgelopen 11 jaar Buutacademie en nog veel meer nieuws. Deze voorstelling zal muzikaal ondersteund worden door John@Wim.TL en Loss.

Laat je verrassen deze avond en wacht niet langer met kaarten bestellen. Kaarten zijn te bestellen via de website van Schouwburg Venray. De zondag 19 juni is toegevoegd ivm de grote belangstelling, echter voor zaterdag 18 juni zijn er ook nog gewoon kaarten te verkrijgen zo lang de voorraad strekt. Een drankje in de pauze is inbegrepen in de entreeprijs. Veel plezier en ga ook eens Buutte de Lijntjes… Na afloop borrelen we gezellig na in de foyer van de Schouwburg.

Info

Waar: Schouwburg Venray

Wanneer: zaterdag 18 juni 2022 van 20:00 tot 23:00
zondag 19 juni 2022 van 20:00 tot 23:00

Terug naar evenementen