Boôrebroèleft Bosseve

Weert

Nieuwe datum Boôrebroèleft Bosseve

De jaarlijkse boerenbruiloft op Boshoven wordt voor het eerst niet op een zaterdag, maar op een vrijdag georganiseerd. Op vrijdag 15 februari wordt het boerenbruidspaar van dit jaar in de onecht verbonden tijdens de feestelijke Boôrebroèleft Bosseve.

Een van de vaste pijlers van het activiteitenprogramma van VV de Brökwagters is de jaarlijkse Boôrebroèleft. Om 19:00 uur begint de avond in Café Aod Bosseve met de bekendmaking van de boerenfamilie, steevast een bont gezelschap van fervente carnavalsvierders woonachtig op Boshoven. Als alle aanwezigen, doorgaans gekleed in traditionele boerenkledij, van een smaakvolle start van de avond hebben kunnen genieten en het toekomstige bruidspaar onofficieel is verloofd, vertrekt het gezelschap in stoet naar Zaal Don Bosco. Daar zal de Brökwagters-prins het paar in de onecht verbinden. Het huwelijk duurt slechts een avond, maar wordt evengoed zeer officieel ondertekend door het echtpaar en de getuigen. De rest van de avond staat in het teken van de receptie en feestelijke muziek. Traditiegetrouw sluit de Brökwagterskapel de avond af met een serenade voor het bruidspaar.

Jeugdboôrebâl met Moerepetazie

Ook de jeugd kan op Boshoven terecht voor een flinke portie carnaval. Op vrijdag 22 februari, een week na het feest voor de volwassenen, wordt in Zaal Don Bosco het Jeugdboôrebâl georganiseerd. Om 19:00 uur zijn alle kinderen van harte welkom om de bruiloft van het jeugdboerenbruidspaar mee te maken. De avond wordt gegarandeerd een feest met de komst van Moerepetazie, de in bijna heel Limburg bekende carnavalsformatie die een live optreden geeft.

VV de Brökwagters

VV de Brökwagters is de carnavalsvereniging van het Brökwagtersrijk, de wijken Boshoven, Hushoven, Vrakker en Laarveld omvattend. Tijdens het carnavalsseizoen wordt Zaal Don Bosco aan de Boshoverweg omgedoopt tot het Brökwagterspeliês. Enkele hoogtepunten uit het programma zijn de bonte avonden op 2, 7, 8 en 9 januari, de Damensitzung op 17 februari en de optocht door de wijk op dinsdag 5 maart. Meer informatie over het volledige programma van seizoen 2019 is te vinden op www.brokwagters.nl.


Info

Waar: Café Aod Bosseve - Boshoven

Wanneer: vrijdag 15 februari 2019 van 19:00 tot 23:59

Terug naar evenementen