Aad op Nuuj en presentatie 'Uulesjlager' 2020

Roermond

SJTADSVASTELAOVESVERENIGING D’N UUL REMUNJ

PERSBERICHT


D’n Uul trapt Vastelaovend af: “Aad Op Nuuj”

Het is weer bijna zo ver, aanstaande maandag gaat het Vastelaovesseizoen weer van start. Ook dit jaar zal D’n Uul dit op zondagavond 10 november weer traditioneel doen in de buitenlucht met het evenement “Aad op Nuuj”. In tegenstelling tot Maastricht vindt D’n Uul namelijk dat de Vastelaovend onder de sterrenhemel geopend dient te worden.

Tijdens “Aad op Nuuj” aanstaande zondag zullen veel bekende artiesten de opening van de Vastelaovend onder de gezellige paraplutent komen vieren. Niet alleen door Roermondse artiesten als Tobias Berger, Roy Selder en natuurlijk Big Benny, maar ook door Spin & Span, Björn & Mieke en de Tóddezek belooft het een spetterend seizoensbegin te worden.

Ook D’n Uul zelf zal flink uitpakken met de presentatie van de nieuwe Uulesjlager, de Prinsekepel en de Damesgarde met hun nieuwe showdans. Om klokslag 00.00 zal het nieuwe Vastelaovesseizoenceremonieel worden geopend.

Zoals bekend wordt het Munsterplein dit jaar verbouwd en wordt daarom voor de editie van dit jaar uitgeweken naar de Markt. Volgend jaar hoopt D’n Uul weer met “Aad op Nuuj” op het vertrouwde nest, het Munsterplein, te kunnen staan.

Ondanks dat “Aad op Nuuj” dus dit jaar niet op het Munsterplein terecht kan, gaat het Uulemotto van dit seizoen zeker op en houden zij ook op de Markt, met de Kathedraal en Sjtuf op de achtergrond “de kirk in ‘t midde”.

“Aad op Nuuj”, zondagavond 10 november, op de Markt, aanvang vanaf 19.30 u.Wie schrijft de “Uulesjlager 2019-2020”?

Artiesten, liedjesschrijvers en componisten die met hun vastelaovesliedje mee willen dingen om voor het komende Vastelaovesseizoen de nieuwe “Uulesjlager” van Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul te worden, kunnen in de loop van de zomer aan de slag om alvast een leuk liedje te verzinnen. Vanaf 1 september tot en met 30 september 2019 kan men het liedje dan digitaal inschrijven op de website www.dn-uul.nl.

Uit alle inzendingen die tot en met 30 september bij D’n Uul binnen zijn gekomen, draagt de “kemissie Uulesjlager” slechts 1 liedje voor aan het Algemeen Bestuur van D’n Uul om als nieuwe Uulesjlager uit te roepen. Die nieuwe Uulesjlager zal dan tijdens het “Aad op Nuuj” evenement op 10 november 2019 door Vorst Dirk I publiek bekend worden gemaakt en voor het eerst worden gepresenteerd.

D’n Uul streeft vooral naar een net zo’n hoge kwaliteit van de nieuwe Uulesjlager als die van de afgelopen drie jaar: “Alaaf Limburgia” van Sam en Patrick in 2016, “Doe en ich in ein reket” van Hans Leijendeckers in 2017 en “Miss Vastelaovend” van Patrick Roger in 2018. De drie Uulesjlagers werden samen ruim 15.000 keer bekeken op Youtube, ruim 8.000 keer op de Facebookpagina van D’n uul en zo’n 2200 keer op de website www.dn-uul.nl.

Anonimiteit inzendingen.

Uit alle inzendingen zal uiteindelijk alleen maar de Uulesjlager bekend worden gemaakt, alle overige inzenders blijven strikt geheim: er zullen geen mededelingen worden gedaan over wie nog meer een inzending heeft ingestuurd en er wordt ook geen nummer twee en drie bepaald.

De vertolkers van de Uulesjlager kunnen o.m. een prijzengeld van € 500,- tegemoet zien en optredens tijdens evenementen als o.a. ‘Aad op Nuuj’, ‘Nach van de Nuje Sjtadsprins’ en de ‘Sjtasiefestasie’.

De inschrijving is tot en met 30 september a.s. opengesteld voor iedere liedjesschrijver.

Jaarmotto 2019-2020.

Een bron van inspiratie voor veel liedjesschrijvers vormt altijd het jaarmotto van Sjtadsvastelaoves-vereniging D’n Uul. Het jaarmotto voor het aankomend seizoen 2019-2020 is “Veer laote de kirk in ‘t midde” (zie foto in bijlage).

Meer informatie over de uitverkiezing van de Uulesjlager, het regelement voor deelname en hoe men in moet schrijven is al vanaf nu te vinden op www.dn-uul.nl.

Info

Waar: Paraplutent Markt

Wanneer: zondag 10 november 2019 van 19:30 tot 23:59

Terug naar evenementen