2x11 joar Blauw-Wies

Kerkrade

Blauw-Wies Kirchroa anno ’97….2 moal 11 joar

Als je maar lang genoeg authentiek blijft, word je vanzelf bijzonder….

Blauw-Wies Kirchroa is opgericht in 1997 door “echte Kirchröatsjer Meëdsjer” en viert in 2019 / 2020 haar 2 x 11-jarig bestaan.

Wat 22 jaar geleden begon met 18 actieve leden is in 2019 uitgegroeid tot een garde met 65 enthousiaste mannen en vrouwen met veelal de eigen kinderen (liefst 28) als Nachwuchs voor een gezonde toekomst. Met hun blauw en witte kostuums, geïnspireerd door de uniformen van de Blaue Funken uit Keulen, zijn ze een van de meest herkenbare groepen in de optochten in Kerkrade-West en Centrum. Daarnaast delen ze elk jaar een unieke Blauw-Wies gadget, de afgelopen jaren onder andere sambaballen, frisbees, mutsen, sterren, applaushandjes of ratels.

In 2019 werd het jubileum jaar gestart met het uitbrengen van een eigen Sjlager, die als klap op de vuurpijl met Vastelaovend ten gehore gebracht mocht worden in de Zoepkoel in Venlo.

Op 23 november vindt het jubileumfeest plaats in de Musicdome. Gasten worden die avond verrast met een heus carnavalsfeest. Geen geijkte “zietsong” maar een veel eigentijdser concept, waar de drank all-in is, en een carnavalesk muzikaal programma geboden wordt in een moderne discotheek setting. De volgende artiesten zijn van de partij: Uit Limburg, Sjpassminister Fer Kousen, Spik en Span, Danny Pouwels en Erwin en uit Keulen de Blaue Funken, Kommando 3 en Tanzkorps de Heilige Knäächte un Mägde.

Ruim 1 week voor het evenement zijn er al 650 kaarten verkocht. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar bij de volgende voorverkoopadressen Bloemsierkunst Tamara, Heivelstraat Kerkrade en Café de Wieetsjaf, Markt Kerkrade.

Een jubileum seizoen vraagt om een enorme organisatie. Zonder de inzet van de eigen leden en bijdrage van sponsoren kon dit alles niet gerealiseerd worden. Terugblikkend op de afgelopen 22 jaar blijkt de sleutel van succes verborgen te zitten in vriendschap. Enkele oprichters zijn nog steeds actief lid, er staat al jaren een sterk bestuur die de spreekwoordelijke kar trekken en dan hebben ze ook nog veel talent onder de leden waardoor er voor iedereen een passende taak is binnen de organisatie.


Alle leden kennen elkaar persoonlijk en zijn nauw betrokken. Uiteindelijk hebben ze een gemeenschappelijk doel; samen op en top ‘vastelaovend’ vieren endeze mooie traditiedoorgeven aan de” nachwuchs”.Inmiddels zijn de oudste telgen uit de “nachwuchs” oud genoeg om de jongste generatie op sleeptouw te nemen en tegelijkertijd een biertje te drinken met de ouderen.

Het jubileumjaar zal afgesloten worden met het lopen van de optochten in Kerkrade West en Kerkrade Centrum. Maar nu eerst staat er volgende week een mooi feest voor de deur!

Info

Waar: Musicdome Roda JC Ring Kerkrade

Wanneer: zaterdag 23 november 2019 van 20:00 tot 23:59

Website: Facebook Blauw wies kirchroa '97

Terug naar evenementen