Kris en Ruud zoeken Limburgse kerstliedjes voor Krisleedjes Konkoer

Kris en Ruud zoeken Limburgse kerstliedjes voor Krisleedjes Konkoer

Op maandag 24 december vanaf 10:00 uur is het tweede Limburgs Krisleedjes Konkoer (LKK) te horen op L1 Radio.

Programmamakers Kris Németh en Ruud Kleinen gaan op zoek naar nieuwe Limburgse kerstliedjes met eeuwigheidswaarde. De uitzending is ook te volgen op L1 TV.

Stuur ook je liedje in!

L1 wil als cultuurdrager liedjesschrijvers en artiesten uitdagen om mooie kerstnummers aan de Limburgse muziekcatalogus toe te voegen. De omroep hoopt dat de nummers ook een positief effect hebben op de actie L1 Samen voor de Voedselbank, die in de kerstperiode loopt. Online donateurs krijgen de ingezonden liedjes namelijk als bedankje toegestuurd.

Veel regels kent het LKK niet; liedjes moeten nieuw zijn, een dialectcomponent hebben en ze moeten kerstsfeer uitstralen. Coveren mag , maar wel met een eigen twist. “En we zouden het erg leuk vinden als er niet alledaagse samenwerkingen tussen artiesten ontstaan”, vertelt Ruud Kleinen. "Kerst hoort toch iedereen samen te brengen?!"

Vorig jaar zorgde het overweldigende aantal inschrijvingen ervoor dat er zendtijd gekaapt moest worden van collega-programmamakers. Het Limburgs Krisleedjes Konkoer werd ook genomineerd voor een prestigieuze NL-award, de prijs voor het beste radioprogramma van de Nederlandse regionale omroepen.

Liedjes kunnen worden ingestuurd naar Ruud.Kleinen@L1.nl .

LKK

Limburgs Krisleedjes Konkoer, de zoektocht naar Limburgse kerstliedjes met eeuwigheidswaarde

Alles over het LKK vind je op www.L1.nl/LKK

Logo 1Limburg

Programma's