L1 wint twee NL Awards

L1 wint twee NL Awards

L1 heeft bijzonder goed gepresteerd tijdens de uitreiking van de NL Awards. Zowel de televisie- documentaire  'Twee levens in één hart' als het radioprogramma 'Van Horen Zeggen' kregen een award. De NL Awards zijn de jaarlijkse prijzen voor de

Twee levens in één hart
In de categorie Documentaire heeft 'Twee levens in één hart' gewonnen. Marijn Poels maakt deze documentaire voor de rubriek Limburg Doc van L1. In deze film worden de persoonlijke verhalen verteld van twee mannen die als gastarbeider in Limburg kwamen wonen en, net als veel andere Marokkaanse arbeidsimmigranten, in twee werelden zijn blijven leven.

Van Horen Zeggen
De tweede winnaa, in de categorie radio varia, is de serie Van Horen Zeggen. Lubert Priems maakte deze serie in de zomer. Van Horen Zeggen gaat over Limburgs immaterieel erfgoed, verteld aan de hand van ooggetuigenverslagen of verhalen van horen zeggen. Enkele afleveringen van Van Horen Zeggen:

Óngerwaeg
Naast 'Twee levens in één hart' en 'Van Horen Zeggen was ook nog het televisieprogramma Óngerwaeg genomineerd in de categorie Varia TV. Helaas won Óngerwaeg geen prijs.

Meer informatie over de NL Awards vindt u hier >>

 

Logo 1Limburg

Programma's