Terugkijken: Limburgs Kampioensjap VastelaovesWages

Terugkijken: Limburgs Kampioensjap VastelaovesWages

Wie gaan strijden om de ‘Sjónste Vastelaoveswage van Limburg’ op vastelaovesdinsdag in Susteren?

L1 TV zond in samenwerking met de Stichting LKVW en de Gemeente Echt-Susteren de allereerste editie van het evenement "Limburgs Kampioensjap Vastelaoveswages" live uit op TV.

Het eerste Limburgs Kampioenschap Vastelaoveswages is gewonnen door de buurt Sjteivig, oftewel de Steenweg uit Sittard.

De bouwclub bestaat al sinds 1893 en is daarmee een van de oudste groep wagenbouwers van de provincie. Het kampioenschap is in het leven geroepen om een nieuwe invulling te geven aan de carnavalsdinsdag.

Ieder jaar steken wagenbouwers veel tijd en geld in het bouwen van de wagen. Daarom is het idee geboren iedereen nog eens te laten schitteren met hun creaties. De mooiste wagen komt dus uit Sittard.

Het LKVW

Susteren
De optocht zal dan voor het eerst door de kern van Susteren trekken.

’t Sjmaalste Sjtökske Nederlandj
Het evenement heeft een grensoverschrijdend karakter. Dat is niet opmerkelijk want Susteren maakt immers deel uit van het Smalste Stukje Nederland, het gebied in de gemeente Echt-Susteren dat slechts 4,8 kilometer breed is. Onder het motto ‘De Sjónste Vastelaoveswages door ’t Sjmaalste Sjtökske Nederlandj’ trekt de stoet, enkel voor grote carnavalswagens, door Susteren. Gezocht wordt naar de ‘Sjónste Vastelaoveswage van Limburg’.

Met deskundige jury
Stichting LKVW en L1 roepen dan ook alle wagenbouwers op om zich aan te melden voor de optocht. Een jury, samengesteld uit leden met diverse rollen en functies binnen de Limburgse carnavalswereld, zal de wagens beoordelen op originaliteit en uitvoering.

Laat Limburg jouw vastelaoveswagen zien
Dus wagenbouwers opgelet; altijd al willen schitteren met jullie vastelaoveswagen? Dan ga nu live op TV de strijd aan met andere bouwers om de sjónste vastelaoveswage van Limburg!

Snel inschrijven
Inschrijven kan tot 29 januari 2018 en dient te gebeuren op de website www.lkvw.nl. Twijfel niet en maak kans om als eerste deze eervolle titel te behalen met als wisseltrofee ‘t Graasbuurke. Buiten de Limburgse faam en eer zal de top-3 ook een geldprijs in ontvangst mogen nemen. Na afloop treden in de diverse cafés in Susteren artiesten op.

Meer informatie is te vinden op de website van de stichting: www.lkvw.nl

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg