Blaaskracht: WMC in China

Blaaskracht: WMC in China

Blaaskracht is een maandelijks muziekprogramma van L1 TV met aandacht voor fanfares, harmonieën, brassbands, koren, slagwerkers en alle andere muzikale zaken.

Deze week een speciale (mini-)uitzending van Blaaskracht.

In de voetsporen van de Limburgse dirigent Alex Schillings reisden we naar de Chinese stad Wuhan, waar twaalf jonge Chinese en Taiwanese dirigenten deelnamen aan de internationale dirigentencursus van het Wereld Muziek Concours Kerkrade (WMC).

In de aanloop naar de 18e editie van het WMC - van 6 t/m 30 juli
2017 - worden er op negen plekken in de wereld dirigentencursussen gegeven door gerenommeerde dirigenten. De meest getalenteerde cursisten worden geselecteerd voor de internationale dirigentenwedstrijd die tijdens het WMC in Kerkrade plaatsvindt.

Aan dirigent Alex Schillings (Gulpen, 1957) de taak om aan het
conservatorium van Wuhan, een stad in centraal China met ruim 10 miljoen
inwoners, les te geven aan twaalf ambitieuze dirigenten.

Programmamaker Jolien Linssen reisde hem achterna en maakte de reportage Blaaskracht - WMC in China.


Blaaskracht

Het maandelijkse muziekprogramma van L1 TV met aandacht voor fanfares, harmonieën, brassbands, koren, slagwerkers en alle andere muzikale zaken.

Meer over Blaaskracht

Logo 1Limburg

Uitzetting dreigt voor Albanese 'spookkinderen'

Uitzetting dreigt voor Albanese 'spookkinderen'

De ontmanteling van een grote Albanese drugsbende in Geleen lijkt grote gevolgen te hebben voor meerdere basisscholieren in die regio. Het gaat om 'spookkinderen', kinderen van de Albanese verdachten die niet staan ingeschreven in Nederland. Zij…

Programma's