L1 sluit zich aan bij samenwerking krant en hogeschool

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
L1 heeft zich aangesloten bij een nieuw samenwerkingsproject van Media Groep Limburg (MGL) en Zuyd Hogeschool. Zo’n 65 studenten Communicatie& Media Design worden de komende drie maanden opgeleid in het produceren van zogenoemde multimedia stories.
Multimedia stories zijn interactieve digitale dossiers die veelal beeld, geluid, animaties en tekst bevatten om een brede groep lezers, met verschillende informatiebehoeften, te kunnen bedienen. De studenten gaan aan de slag met drie typisch Limburgse dossiers: de Limburgse deltawerken (tunnels), de maakindustrie en de wietproblematiek. De resultaten van hun inspanningen komen op de veelbekeken websites L1.nl en Limburger.nl.
Leo Hauben, hoofdredacteur L1: "Zo kan de Limburgse burger zien waar studenten mee bezig zijn en we willen innovatieve producten bij de nieuwsconsument brengen. Online vervaagt het onderscheid tussen print en televisie. Deze multimedia verhalen zijn daar een goed voorbeeld van.”

Mediacampus

Het nieuwe project is de opmaat naar een permanente samenwerking in de vorm van een mediacampus in Sittard-Geleen. Naar verwachting gaat deze campus komend voorjaar van start. “Om tot echte vernieuwingen in de media te komen volstaat het niet langer om de gevestigde orde beter naar marktontwikkelingen te laten kijken. Voor daadwerkelijke innovatie is nieuwe aanwas van talenten en ideeën van buitenaf nodig. Om die reden is samenwerking in een open innovatieomgeving als een mediacampus essentieel”, aldus directeur Loek Radix van MGL.