L1 Recept: Wortelgembersoep met gamba’s

L1 Recept: Wortelgembersoep met gamba’s

Het wordt weer weer voor soep. En dus gaan we nazomeren met een warme soep geserveerd als een gerecht met een zonnige toets.

|
|

Receptuur voor 4 personen.

Wortelgembersoep, met gamba’s, geroosterde miniprei en met soja gebakken pompoenpitten

Voorbereiding :

Wortelgembersoep

Gamba’s

Geroosterde miniprei

Parels van wortel

Met soja gebakken pompoenpitten

Affila cress (optioneel garnering)

Wortel gember soep met kokos (circa 3 liter)

1 kg. winterwortels

3 stuks ui

5 tenen Knoflook

1 Rode peper (zaadjes verwijderen)

stukje gember van 5 cm

3 gram kerrie poeder

2 liter groente bouillon

5 dl. kokosroom

100 gram olijfolie

Bereidingswijze:

Schil de wortels en snijd in blokjes.

Snijd de ui en snijd in blokjes, snijd de knoflook en peper in kleine stukjes.

Schil de gember en rasp fijn.

Stoof de ui, knoflook, rode peper en gember aan in de olie in een grote pan.

Voeg de kerriepoeder toe en bak even licht mee (myoteren) aan.

Giet de bouillon erop en breng aan de kook.

Voeg de kokosroom toe en laat de groente vergaren.

Blender de soep helemaal glad in de blender en haal door een zeef.

Gamba’s

12 stuks gamba’s (3 per persoon)

30 gram olijfolie

1 gram kerriepoeder

Bereidingswijze:

Maak de gamba’s schoon en verwijder het darmkanaal.

Meng met de olie en kerriepoeder en bewaar gekoeld tot gebruik.

Geroosterde mini prei

8 stuks miniprei

Bereidingswijze:

Snijd de onderkant af van de prei.

Maak ze schoon door het eerst blad te verwijderen.

Blancheer ze beetgaar af in gezouten kokend water.

Koel goed terug in ruim ijswater.

Droog ze en bewaar gekoeld tot gebruik.

Besprenkel ze met een beetje olijfolie en rooster ze met de gasbrander.

Parels van peen

een winterpeen

Bereidingswijze:

Schil de wortels.

Boor met een parisienne lepel bolletjes uit de wortel (3 p.p).

Blancheer de bolletje af in gezouten kokend water.

Koel snel terug op ijswater.

Met soja gebakken pompoenpitten

Handje pompoenpitten

Sojasaus

Bereidingswijze:

Bak de pompoenpitten ineen droge pan.

Voeg enkele druppels sojasaus toe en bak deze kort mee zodat er een dun coatinglaagje ontstaat.

Afwerken:

Verwarm de wortel gember crème soep.

Bak de gamba’s goud bruin in wat olijfolie en breng op smaak.

Bak op het laatst de parels van wortel kort mee.

Besprenkel de bosui met een beetje olijfolie en rooster ze met de gasbrander.

Leg de geroosterde preitjes naast elkaar in een voorverwarmd diep bordje.

Leg de gamba’s er in een strakke rechte lijn op de preitjes.

Dresseer de parels tussen de gamba’s.

Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de affila cress.

Schuim de hete soep op met de staafmixer en serveer apart in een schenkkan en schenk deze aan tafel in het bord.

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's