L1 Recept: Romige witlofsoep

L1 Recept: Romige witlofsoep

Rian gaat de beste witlofsoep van Sevenum en de wijde omgeving maken en proeven.

|

Makkelijk en snel is dit recept van Els en Toet Theloesen:

|

Even een uitstapje, want Els en vooral Toet wil het graag hebben over de Schotse havermoutpap die ze eens voorgeschoteld kregen:

|

Mexicaanse soep, Rowwen Hèze-soep of witloefsoep; de familie Theloesen maakt ze met liefde allemaal. Maar wat is de lievelingssoep in dit Sevenumse gezin?

|

En natuurlijk kan Ruud er in de studio ook van proeven, want Rian neemt voor hem speciaal een bakje soep mee, samen met het recept!

|

Ingrediënten:

  • 100 gram gesneden gekookte ham
  • 1 kilo Witlof in reepjes snijden
  • 50 gram Boter
  • 60 gram Bloem
  • 12 dl Kippenbouillon (3 blokken)
  • 12,5 cl Kookroom (1/2 pakje)
  • Afgestreken eetlepel Kervel (liefst vers)

Bereiding:

Boter en bloem laten garen.

Lauwe kippenbouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen.

In een andere pan de reepjes gekookte ham opzetten.

Als deze zweten voeg dan de witlof toe en laat deze even mee fruiten.

Pas op: niet bruin laten worden!

Hier op de basissoep gieten en aan de kook brengen.

Voeg hierna de kookroom en de kervel toe.

Naar believen: peper en zout toevoegen.

Smakelik aete!

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.
Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Zeg het ons: Waar moet Route Regio écht eens een keer heen? Geef je op!

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's