L1 Recept: Patrijs!

L1 Recept: Patrijs!

Kok Rico Haan van restaurant Pomerol in Landgraaf gaat los met patrijzen!

Benodigdheden

4 patrijsfilets met huid

8 plakjes panchetta

200 gr couscousparels

400 ml krachtige heldere wildfond

100 gr kleingesneden paddestoelenmix

25 gr roomboter

2 takjes rozemarijn

2 sjalotjes

100 ml Hulsberger Zjin

1 TL grove mosterd

1 EL Honing

Bereiding

- Kruidt de patrijsborstjes met alleen peper en omwikkel iedere borst met 2 plakken panchetta. De panchetta beschermt tegen uitdroging en geeft een licht zoute smaak af.

- Wildfond verwarmen. Giet de helft van de warme fond over de couscousparels. Doe de paddenstoelen erbij en roer goed door. Voeg daarna de helft van de roomboter toe. Afdekken en warm weg zetten.

- Kook de resterende fond, de Hulsberger Zjin, sjalot, rozemarijn, mosterd en honing in tot de helft en bindt deze jus licht.

- Bak de patrijs op klein vuur (ongeveer 12 minuten) in de boter krokant & rosé en serveer direct.

In Pomerol schenken ze hierbij een glaasje Chateau Trilol uit de Corbières. Druivensoorten Carrignan, Syrah en Grenache met een klein pepertje sluiten qua smaakpalet uitstekend aan op de patrijs en de couscous.

Kris en Ruud op L1 Radio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag met Kris en Ruud van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Kris-en-Ruud

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's