
Het aspergeseizoen is begonnen! Rian gaat de keuken in bij Rico Haan.
Het recept
- 4 dikke sneetjes brioche
- 16 schijfjes gerookte ganzenborst
- 8 gekookte asperges (gekruid)
- 8 kwarteleitjes ( bakken in ’n poffertjespan)
- 16 plakjes truffel
- Paar vlokken Parmezaanse kaas
- Voor de jus:
- 150 gram Delice de Bourgogne
- 1 dl. ongeslagen room
- Peper en zout
- Mespunt oregano
Voor de saus de room verwarmen en alle overige ingrediënten toevoegen, daarna laten afkoelen.
Grilleer de brioche en maak de asperges goed droog.
Besmeer het brood met roomboter en beleg met de gerookte ganzenborst.
Leg hierop de gekruide asperges. Bak de kwarteleitjes in de poffertjespan en leg deze bovenop. Bekleed deze met de truffel.
Tot slot de verse geschaafde Parmezaan erover, jus eromheen en presenteren als luxe uitsmijter tijdens een zonovergoten lente-lunch.
A bientôt à Pomerol,
Rico Haan
Amateurkoks met kennis gezocht!
Maak jij het beste zuurvlees van de hele straat? Bak jij de wafels waar iedereen verliefd op wordt? Maak jij de soep van de eeuw?
Dat zijn Rian en Ruud op zoek naar jou!
Ze willen graag bij je op bezoek komen om jouw recept in jouw keuken, live op de radio, te bereiden én te proeven! Er is maar één voorwaarde; ze willen het recept met de rest van Limburg delen.
Wil jij laten zien dat je een culinaire knaller bent? Schrijf je dan in en wie weet tot gauw!
Meer recepten bij L1

L1 Radio
Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.