L1 Recept: Winterse wilde duif met trilogie van rode biet

L1 Recept: Winterse wilde duif met trilogie van rode biet

Peter Beeker, de hogepriester van de diepvriespizza, gaat serieus de keuken in met chefkok Rico Haan van restaurant Pomerol in Landgraaf.

|

Winterse wilde duif met trilogie van rode biet

  • 4 duiffilets
  • 2 pakjes gekookte rode biet
  • 3 aardappels
  • 60 gr. gerookt spek
  • 0,3 l. jus d’orange
  • 0,3 ltr. wildfond
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 el. Sojasaus
  • 4 plakjes gerookte ham
  • 5 el. Grof paneermeel (Panko)
  • 3 el. Rode wijnazijn
  • 3 blaadjes gelatine

Giet de bieten af, vang ‘t vocht op.

Snijdt de aardappel in blokjes en blancheer. Bak de spekjes krokant & meng met de afgekoelde aardappelblokjes, voeg iets bakvet van spekjes toe en de rode wijnazijn, breng op smaak.

Verwarm ’t bietenvocht en voeg de in koud water geweekte gelatineblaadjes toe. Los deze op, peper & zout erbij en zet koud weg. Pureer 2 bietjes in de keukenmachine met een beetje olijfolie

en tijm, zet koel in koelkast.

Neem ietwat bietenpuree en het bietenvocht, zout en Panko, mix in de keukenmachine en bak dit, uitgestreken op ’n bakplaat op 150 graden C. af tot een crumble.

Kook sinaasappelsap, rozemarijn en wildfond in tot een stroperige jus, maak af met de sojasaus naar smaak.

Bak de borstjes aan beide zijdes aan en dresseer op de aardappelsalade. Voeg de crumble, bietengelei en –puree decoratief toe, alsook gerookte ham.

Sprenkel de jus eromheen.

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's