L1NWS: Verhuurder ontdekt vuilnisbelt in huurhuis

L1NWS: Verhuurder ontdekt vuilnisbelt in huurhuis

Een woning in Kerkrade blijkt al jaren een vuilnisbelt. Dat ontdekte de verhuurder vorige week. De bewoners zijn inmiddels vertrokken. Ze woonden er sinds 2010.

Het blijken dus oplichters want ze hebben met allerlei namen van alles besteld maar nooit iets betaald. Afval hebben ze al die tijd opgeborgen, ik heb nu al twee containers met afval opgeruimd,’ zegt Marcel Huls, de verhuurder die nota bene ernaast woont.

Maar het enige wat we merkten was dat er in de zomer wat veel vliegen waren. Maar nu weten we waarom.’ Buren klaagden de laatste tijd wel steeds meer over stankoverlast. Twee maanden geleden is het gezin na tussenkomst van een incasso-bureau vertrokken naar een adres in België.

Marcel Huls verwacht nog zeker een week bezig te zijn met puinruimen. Het opruimen en herstellen kost hem duizenden euro’s en de achterstallige huur zal hij waarschijnlijk nooit meer krijgen.

|
|

Het is erg moeilijk om een huurder uit een woning te krijgen. Zelfs als er een grote huurachterstand is of als de buurt overlast ondervindt.

Marcel Huls uit Kerkrade kan er over meepraten. Maar uiteindelijk lukte het. Tot zijn grote schrik zag hij na het vertrek van de huurders, dat zijn pand één grote vuilnisbelt is. Marcel moet nu zelf de troep opruimen.

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3.

L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's