L1 Radio over het technasium: het vak onderzoeken en ontwerpen

L1 Radio over het technasium: het vak onderzoeken en ontwerpen

Het technasium is een landelijk ontwikkelde formule voor bèta-onderwijs op havo en vwo, die bestaat sinds 2004.

Frank Lacroix van het Bouwens van der Boijecollege in Panningen vertelt waarom zijn middelbare school ook een technasium wil.

|
|

Wat is het technasium?

Het technasium is een landelijk ontwikkelde formule voor bèta-onderwijs op havo en vwo, die bestaat sinds 2004. Op dit moment zijn er 92 technasia, verspreid door heel Nederland.

Doordat technasiumleerlingen al vroeg kennis maken met uiteenlopende sectoren, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bètatechniek, worden ze goed uitgerust voor een weloverwogen keuze en verdere carrière in deze sector.

Lees meer op www.technasium.nl

Waarom het technasium?

Het probleem is dat nog te weinig jongeren kiezen voor een exacte vervolgopleiding. Het technasium streeft naar een verbeterde instroom naar en een bewustere keuze voor bètatechnische opleidingen in het hoger onderwijs en wil de belangstelling voor bètatechnische beroepen vergroten.

Lees meer op www.technasium.nl

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3.

L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Tientallen bussen mogelijk oplossing 11devande11de

Tientallen bussen mogelijk oplossing 11devande11de

Er is een oplossing op handen voor het vervoer van carnavalsvierders vanaf het Centraal Station in Maastricht naar het MECC op 11 november. Arriva weigert om treinen door te laten rijden naar station Randwyck, vlakbij het Maastrichtse congrescentrum,…

Programma's