L1 Radio: Stichting Omgaan met Angst bestaat 12,5 jaar

L1 Radio: Stichting Omgaan met Angst bestaat 12,5 jaar

De stichting Omgaan met Angst viert het 12,5 jarig bestaan met speciale activiteiten.

Jos van Kauuwen is penningmeester en Mark Ashmann secretaris vertellen hoe de lotgenotengroep helpt.

De stichting is ontstaan vanuit het Angstcentrum van Mondriaan. Mondriaan ondersteunt deze stichting financieel en personeel. De stichting zet zich in voor lotgenotencontact en informatie voor mensen met angsten.

De stichting bestaat in 2018 12,5 jaar en op 1 september vond de 200e wandeling (in en om Limbricht) plaats. Een van de activiteiten die de stichting onderneemt is namelijk het organiseren van een wandeling voor lotgenoten die met angsten leven of er in hun omgeving mee te maken hebben. De wandelingen zijn dus niet alleen toegankelijk voor cliënten, maar ook voor familie of geïnteresseerden.

De wandelingen vinden plaats op de eerste zaterdag van elke maand en worden steeds op een andere locatie georganiseerd, tussen Noorbeek en Sittard. Gemiddeld gaan er tussen de 10 en 20 mensen mee.

Mensen die met angsten kampen komen in veel gevallen niet of nauwelijks de deur uit. Door te wandelen komen mensen makkelijker in contact met elkaar. Honden zijn trouwens ook welkom. Sommige mensen vinden dat spannend, maar vaak maakt de aanwezigheid van honden ook het contact makkelijker.

Het is een geheel vrijblijvende en laagdrempelige activiteit. Het feit dat de wandelingen steeds goed bezocht worden en dus al lang georganiseerd worden geeft aan dat het werkt. Wederzijds begrip is de sleutel tot succes.

Op 11 september komt ervaringsdeskundige en tv-producer Michiel Verheul spreken op een themabijeenkomst over dwangstoornissen en –gedachten. Voor die bijeenkomst kunnen geïnteresseerden zich nog aanmelden. Hier vind je meer info over die bijeenkomst

Meer informatie over de stichting kun je vinden op: www.omgaanmetangst.nl

Route Regio op L1 Radio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's