L1 Radio: Limburgse prentenboeken over carnaval en sinterklaas

L1 Radio: Limburgse prentenboeken over carnaval en sinterklaas

Rosé Hermans en Marian Verhappen hebben in één jaar tijd twee boeken uitgebracht over feesttradities in de winter.

Het zijn prentenboeken voor kinderen vanaf 3 jaar waarin Mineke de hoofdrol speelt. Na ‘Mineke wordt sneeuwpop’ is onlangs ‘Mineke bezoekt Sinterklaas’ gepresenteerd.

|
|

Boeken van ​Rosé Hermans en Marian Verhappen

Mineke wordt sneeuwpop

Rosé Hermans was kleuterleidster en juf in het speciaal onderwijs. Ze speelde al langer met het idee om een boek te schrijven.

Bij toeval ontmoette ze Marion Verhappen die het prentenboek wilde illustreren. Ze zijn erg trots op het boek.

“Het is niet een gewoon boek. Het is een prentenboek met Pictozinnen. Dat betekent dat ook iemand die – om wat voor reden dan ook – niet kan lezen, het tóch voor kan lezen.

Presentatie bij Omroep Nuth:

Mineke bezoekt Sinterklaas

Rosé Hermans heeft hiermee een nieuw verhaal over haar hoofdpersoontje Mineke geschreven voor kinderen vanaf 4 jaar. Het boek is ook dit keer geïllustreerd door Marion Verhappen. Mineke bezoekt Sinterklaas en helpt hem met het uitzoeken van nieuwe pieten.

Ook de in het eerste boek over Mineke gebruikte pictogrammen komen terug. Hierdoor kunnen kinderen die (nog) niet kunnen lezen het verhaal wel begrijpen door middel van korte picto-zinnen, die het gesproken woord visualiseren. Er is veel aandacht besteed aan de uitbreiding van de woordenschat.

Het boek is door Marion weer rijk geïllustreerd waardoor het kind opnieuw, naast het verhaal, verrast wordt met prachtige en gedetailleerde tekeningen. Hierin valt veel te ontdekken. Het is een Sinterklaasverhaal dat helemaal past in de huidige tijd.

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3.

L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's