L1NWS: Kerkrade heeft eerste kunststof straatklinkers van Nederland

L1NWS: Kerkrade heeft eerste kunststof straatklinkers van Nederland

De eerste kunststof straatklinkers van Nederland liggen in Kerkrade. Op de hoek van de Voorterstraat en de Vroenstraat is een testbestrating met deze straatklinker aangelegd.

De kunststof klinkers zijn bedacht door het Kerkraadse bedrijf ENKB. Mede-eigenaar en uitvinder Eddie Jacqx is al vanaf zijn 16de jaar stratenmaker. Enkele jaren geleden ervoer hij lichamelijke gevolgen van het zware vak met de zware stenen en hij vroeg zich af of dit niet anders kon.

|

De kunststof klinkers wegen een kwart van betonklinkers, zijn snel en gemakkelijk te leggen en ze zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

|

L1NWS

Er moet een einde komen aan het slepen van loodzware betonnen bakstenen in de bouw.

Dat vinden twee mannen uit Kerkrade: ze zijn de fysieke klachten van het werken in de wegenbouw zat en hebben samen met studenten van de Brightlands Chemelot Campus een oplossing bedacht.

L1NWS

Elke dag nieuws om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur op L1 TV.

Bekijk alle losse onderwerpen en hele uitzendingen

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg

Logo 1Limburg

Roda JC-selectie uitgedund: puzzelen voor Molenaar

Roda JC-selectie uitgedund: puzzelen voor Molenaar

Roda JC-trainer Robert Molenaar moet flink puzzelen voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Zijn selectie telt een aantal geblesseerden en geschorsten op. Tijdens de afsluitende training van donderdag trainde een aantal jongens van het tweede elftal…

Programma's