L1 Radio: Gennep boos over verdwijnen ambulancepost

L1 Radio: Gennep boos over verdwijnen ambulancepost

De ambulancepost in Gennep gaat per 1 augustus verdwijnen. Het gemeentebestuur is verontrust omdat hierdoor de aanrijtijden onder de wettelijke norm komen te liggen.

Een situatie die vier jaar geleden juist verholpen was met een eigen ambulancepost in de gemeente.

Volgens burgemeester Peter de Koning wordt de ambulancepost verhuisd zonder dat goed gekeken is naar de plaatselijke situatie.

|

De ambulancepost vertrekt naar Bergen hoewel de beoogde locatie nog niet gereed is. Tot die tijd verhuist de post tijdelijk naar Wellerlooi, vele kilometers verder weg van Gennep. Tot onbegrip van de burgemeester.

|
Er wordt alleen naar inwonertal van de gemeente gekeken terwijl die ambulancepost ook heel belangrijk is voor de vele toeristen en het nabijgelegen bedrijvenpark. We hebben hier een miljoen overnachtingen per jaar Burgemeester Peter de Koning

In een laatste poging om de zorgverzekeraars en AmbulanceZorg Limburg-Noord op andere gedachte te brengen gaan de gemeenteraden van Gennep en Mook en Middelaar nog een brief schrijven waarin ze hun argumenten nog een keer op een rijtje zetten. Ook zijn inwoners een petitie gestart voor behoud van de ambulancepost.

Logo 1Limburg

Programma's