L1 Radio: Sterker in je schoenen staan tegen verleidingen via InCharge

L1 Radio: Sterker in je schoenen staan tegen verleidingen via InCharge

Arthur Kleisterlee preventiemedewerker bij Mondriaan voor Geestelijke Gezondheid bespreekt een lespakket voor 16-plussers.

InCharge leert hen zelfcontrole oftewel wilskracht te trainen om sterker in de schoenen te staan tegen verleidingen als drank, drugs en gamen.

|
|

Meer informatie

InCharge is een lessenreeks voor jongeren van 16 jaar (bovenbouw Voortgezet Onderwijs en/of eerste twee leerjaren van het MBO). Tijdens de lessen denken leerlingen na over verleidingen en de risico’s van verschillende gevaarlijke verleiders, zoals alcohol en drugs.

De leerlingen leren wat het belang is van wilskracht en op welke manier je wilskracht kunt trainen. Tot slot gaan zij aan de slag met het trainen van hun eigen zelfcontrolevaardigheden om een zelf gekozen verleiding te leren weerstaan.

Afdeling Preventie van Mondriaan is (samen met de GGD Amsterdam) nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van deze lessenreeks samen met het Trimbos instituut.

De gedachte achter de lessen komt voort uit een grootschalig literatuuronderzoek (288 artikelen doorzocht) over welke vorm van preventie werkt bij welke leeftijd. Bij de leeftijd 15 - 18 jaar is dat dus het zelfvertrouwen vergroten.

Klik op de foto voor meer info over InCharge
Klik op de foto voor meer info over InCharge

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3.

L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's