L1 op het Wereld Muziek Concours Kerkrade

L1 op het Wereld Muziek Concours Kerkrade

L1 is prominent aanwezig op de 18de editie van het Wereld Muziek Concours, het WMC in Kerkrade.

Diverse muziekwedstrijden zullen via radio, tv en online te volgen zijn.

Onder de titel Blaaskracht WMC zal op TV uitgebreid aandacht zijn voor de mars- en showwedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion. Ruim 125 korpsen uit de hele wereld doen hun uiterste best voor de wereldtitel of gouden medaille.

Op 9, 16, 23 en 30 juli maakt L1 vanuit het stadion televisie tussen 15:00 en 17:00 uur met de hoogtepunten van deze stadionwedstrijden. Op 9 juli was er ook aandacht voor de openingsmanifestatie van het WMC.

Sinds de oprichting in 1945 is de regionale omroep van Limburg aanwezig bij de concertwedstrijden om van dichtbij de muzikale prestaties van de verschillende fanfares en harmonieën uit Limburg en daarbuiten van dichtbij te volgen. Onvergetelijk waren de live WMC-uitzendingen in de tijd van presentatoren als Ed Gerits en Sef Adams. De luisteraars kropen met hun oor in de radio als de kritieken op de concert-uitvoeringen werden gegeven.

De huidige programmamakers zetten de traditie, om de prestaties van de orkesten te volgen, voort. In drie radio-uitzendingen op de zondagen 16, 23 en 30 juli zal L1 de uitvoeringen van onder meer de Limburgse fanfares en harmonie-orkesten laten horen.

Ook via de diverse platforms op internet zullen L1 en 1Limburg je op de hoogte houden van de ontwikkelingen tijdens het WMC.

Op 15 en 16 juli zal het tv-programma Blaaskracht een reportage uitzenden over dirigent Björn Bus uit Echt die zich met zijn Landesblasorchester Baden-Württemberg voorbereid op het WMC-optreden op zondag 30 juli om 14:30 uur in de Rodahal in Kerkrade.

Tom Doesborg en Sander Selen volgden dirigent Bus tijdens een concertweekeinde in het Schwarzwald en Stuttgart. De reportage ‘Het Gesamtkunstwerk van Björn Bus’ is op 15 juli te zien om 10:35, 12:35, 14:35 en 16:00 uur en op 16 juli om 18:45, 21:45 en 23:45 uur.

WMC 2017 terugkijken en -luisteren

Televisie

Radio

Je vindt alles terug op L1.nl/WMC

Logo 1Limburg

Programma's

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11