L1 op het Wereld Muziek Concours Kerkrade

L1 op het Wereld Muziek Concours Kerkrade

L1 is prominent aanwezig op de 18de editie van het Wereld Muziek Concours, het WMC in Kerkrade.

Diverse muziekwedstrijden zullen via radio, tv en online te volgen zijn.

Onder de titel Blaaskracht WMC zal op TV uitgebreid aandacht zijn voor de mars- en showwedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion. Ruim 125 korpsen uit de hele wereld doen hun uiterste best voor de wereldtitel of gouden medaille.

Op 9, 16, 23 en 30 juli maakt L1 vanuit het stadion televisie tussen 15:00 en 17:00 uur met de hoogtepunten van deze stadionwedstrijden. Op 9 juli was er ook aandacht voor de openingsmanifestatie van het WMC.

Sinds de oprichting in 1945 is de regionale omroep van Limburg aanwezig bij de concertwedstrijden om van dichtbij de muzikale prestaties van de verschillende fanfares en harmonieën uit Limburg en daarbuiten van dichtbij te volgen. Onvergetelijk waren de live WMC-uitzendingen in de tijd van presentatoren als Ed Gerits en Sef Adams. De luisteraars kropen met hun oor in de radio als de kritieken op de concert-uitvoeringen werden gegeven.

De huidige programmamakers zetten de traditie, om de prestaties van de orkesten te volgen, voort. In drie radio-uitzendingen op de zondagen 16, 23 en 30 juli zal L1 de uitvoeringen van onder meer de Limburgse fanfares en harmonie-orkesten laten horen.

Ook via de diverse platforms op internet zullen L1 en 1Limburg je op de hoogte houden van de ontwikkelingen tijdens het WMC.

Op 15 en 16 juli zal het tv-programma Blaaskracht een reportage uitzenden over dirigent Björn Bus uit Echt die zich met zijn Landesblasorchester Baden-Württemberg voorbereid op het WMC-optreden op zondag 30 juli om 14:30 uur in de Rodahal in Kerkrade.

Tom Doesborg en Sander Selen volgden dirigent Bus tijdens een concertweekeinde in het Schwarzwald en Stuttgart. De reportage ‘Het Gesamtkunstwerk van Björn Bus’ is op 15 juli te zien om 10:35, 12:35, 14:35 en 16:00 uur en op 16 juli om 18:45, 21:45 en 23:45 uur.

WMC 2017 terugkijken en -luisteren

Televisie

Radio

Je vindt alles terug op L1.nl/WMC

Logo 1Limburg

Programma's