L1 Nieuwsshow - 8 mei 2019

L1 Nieuwsshow - 8 mei 2019

Luister hier de L1 Nieuwsshow van woensdag 8 mei terug.

Met daarin onder meer:

  • 07:15 Het duurde ruim een uur. Het gesprek tussen vijf gele hesjes activisten en premier Rutte in het Torentje in Den Haag gistermiddag. Ze waren door de minister-president uitgenodigd toen hij in maart op verkiezingscampagne was in Roermond. Desiree van Deurse uit Sittard was ook bij het gesprek met Rutte en na afloop blikte ze erop terug:
  • 07:45 Een boete van 2..500 euro als je je kind niet laat vaccineren. Dat hangt Duitse ouders boven het hoofd door een nieuw wetsvoorstel. Ook in Nederland is veel te doen over vaccinaties. Zo bleek vorige maand dat maar één op de drie Limburgse gemeenten de minimum vaccinatiegraad haalt. Ethisch hoogleraar Maarten Verkerk van de universiteit van Maastricht is voor een breder debat over vaccinaties en misschien zelfs een verplichting, maar het Duitse plan gaat hem te ver.
  • 08:15 Duizenden middelbare scholieren moeten de komende twee weken nog één keer flink buffelen, in de hoop dat felbegeerde diploma te kunnen behalen. Morgen starten de eerste examens in zowel het VMBO, HAVO als VWO. Scholieren doen er vaak op het laatste moment nog alles aan om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Dat kan bijspijkeren zijn in de vakantie, een trainingsprogramma volgen, of bijvoorbeeld studeren in de trein. Maar morgen gaat het toch echt beginnen.
  • 08:45 en 09:15 De identiteit van de twee doden op de Brunssumerheide bij Heerlen, is bekend. In verband met de nabestaanden wil de politie nog niet zeggen wie de man en de vrouw zijn. Ze liepen daar allebei met een hond. Het onderzoek is in volle gang. Bij omwonenden van de Brunssumerheide zit de schrik er goed in.
  • 09:45 Welk effect heeft een bedreiging op het functioneren van lokale bestuurders? Met die opdracht ging Diana Marijnissen uit Breda aan de slag.Overmorgen hoopt ze op dat onderwerp te promoveren bij de Open Universiteit in Heerlen.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

L1 Nieuwsshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken we je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/L1nieuwsshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Win een DAB+ radio!

Win een DAB+ radio!

L1mburg Centraal: technische problemen bij Max Verstappen

L1mburg Centraal: technische problemen bij Max Verstappen

L1mburg Centraal: Limburgse metalband Carach Angren

L1mburg Centraal: Limburgse metalband Carach Angren

L1mburg Centraal: alternatief OLS

L1mburg Centraal: alternatief OLS

L1mburg Centraal: musical drive-in

L1mburg Centraal: musical drive-in

L1mburg Centraal: valt het doek voor Andre Rieu?

L1mburg Centraal: valt het doek voor Andre Rieu?

Logo 1Limburg

Programma's