L1 Nieuwsshow - 8 augustus 2019

L1 Nieuwsshow - 8 augustus 2019

Luister hier de L1 Nieuwsshow van donderdag 8 augustus terug.

Met daarin onder meer:

  • 07:15 In zijn woonplaats Ysselsteyn werd Mike Teunissen gisteravond gehuldigd. De jonge wielrenner van Jumbo Visma reed in de Tour de France twee dagen in het geel en dat is een prestatie van formaat. Sterker nog, hij is de eerste Limburger ooit die de gele trui veroverde. Verslaggever Ruud van Broekhoven was bij de festiviteiten gisteren in Ysselsteyn dat massaal op de huldiging afkwam.
  • 07:45 Jongens en meisjes opgepast. Ze zoeken in Heerlen kleine wieltjes. Liefst van kinderfietsjes. Geen paniek. De makers van een groot fietswielkunstwerk doen niets wat niet mag. Er wordt namelijk door buurtbewoners hard gewerkt aan een grote stalen bol van fietswielen. Het moet een pronkstuk worden voor een rotonde in de stad. Peter Beeker ging kijken bij het Bernardinuscollege. Het schoolplein is even omgedoopt tot werkplaats.
  • 08:15 Voortaan worden woningen in de Molukse wijk in Maastricht ook alleen nog maar verhuurd aan Molukkers. Die afspraken heeft Woningcorporatie Woonpunt gemaakt na de commotie die eerder ontstond. Eind maart werd daar een woning beklad en werden er vernielingen aangericht.
  • 08:45 Met je mountainbike of bmx is het gebruikelijk dat je over hobbelige en uitdagende parcoursen fietst. Toch is er in Simpelveld iets nieuws bedacht. Daar kunnen jonge mountainbikers en bmx-ers door een treinwagon scheuren en over een perron karren. Dat gebeurt allemaal op het station van de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij. George Deswijzen van het organiserende Crossborder Cycling, een organisatie die de wielersport nog meer op de kaart wil zetten, vertelt hoe het parcours tot stand kwam.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

L1 Nieuwsshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken we je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/L1nieuwsshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's