L1 Nieuwsshow - 7 augustus 2019

L1 Nieuwsshow - 7 augustus 2019

Luister hier de L1 Nieuwsshow van woensdag 7 augustus terug.

Met daarin onder meer:

  • 07:15 Vijf maanden geleden besloot de organisatie van het Rozenfestival in Lottum om te stoppen. Een gebrek aan vrijwilligers brak het festival op. Maar in de afgelopen 28 jaar is het nodige verzameld en bewaard. En die spullen staan in twee loodsen. Die loodsen worden gehuurd en moeten dus leeg. Bestuurslid Bob Obers over wat er allemaal te koop is.
  • 07:45 In het asielzoekerscentrum in Weert was gisteravond de aftrap van het Limburg Festival, het oudste theaterzomerfestival in Limburg. De bijzondere locatie had te maken met een kleurrijk schilderij dat door de kinderen van de asielzoekers was gemaakt voor het festival. Op het schilderij hadden kinderen uit onder meer Syrië, Iran en Eritrea geschilderd hoe hun thuisland eruit ziet, maar ook hoe het in Nederland en Limburg uitziet. Dat werd uitgebeeld door talrijke grote en kleine harten in de Nederlandse driekleur. Ans Thijssen van het Limburg Festival over het idee achter het kunstwerk.
  • 08:15 Nog geen jaar geleden is er alleen al door de provincie Limburg een half miljoen euro uitgegeven voor de verbetering van het trappistenklooster in Tegelen. Nu wil eigenaar Emmaus Feniks het gebouw verkopen om de schulden te kunnen betalen. Dat roept vragen op bij de VVD-fractie in Provinciale Staten die vreest dat de forse investering voor niets is geweest.
  • 08:45 Vijftig kusmondjes die heen en weer wiegen op de wind in een eilandje tussen de Swalm en de kleine Swalm, of te wel het Zjwaemke, zoals de bypass van de rivier bekend is in Swalmen. Vanmiddag om 3 uur wordt de tentoonstelling geopend midden in een beschermd natuurgebied. Aanleiding voor zoveel sensuele monden op bordkarton is de 15-jarige stedenband tussen Swalmen en de Duitse stad Markredwitz.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

L1 Nieuwsshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken we je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/L1nieuwsshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's