L1 Nieuwsshow - 4 september 2019

L1 Nieuwsshow - 4 september 2019

Luister hier de L1 Nieuwsshow van woensdag 4 september terug.

Mer daarin onder meer:

  • 07:15 Er wordt al lang gesproken over een spoorverbinding tussen Weert en het Belgisch-Limburgse Hamont. Ook gisteravond, in Weert. Mocht die verbinding er komen, dan kunnen treinreizigers rechtstreeks van Weert naar Antwerpen. Belgische treinreizigers krijgen daardoor aansluiting op het Nederlandse intercitynet naar Eindhoven en Amsterdam. Maar volgens Jean Pauwels, voorzitter van de Vereniging Treinreizigers Vervoer, is dat niet het enige voordeel.
  • 07:45 Van de vier Nederlandse gemeenten die zijn genomineerd voor Sportgemeente 2019, kom er twee uit Limburg. Simpelveld en Venlo zijn in de race voor deze prestigieuze titel. Ze nemen het op tegen Almere en Gorinchem. Deze week aandacht voor beide Limburgse kandidaten. Gisteren ging het over Venlo. Vandaag wethouder Thijs Gulpen uit Simpelveld over de kracht van zijn gemeente.
  • 08:15 Een opmerkelijke overstap in de politiek van Maastricht. De Maastrichtse SP-fractievoorzitter, Bram Pulles, stapt over naar Rolduc. Hij wil priester worden en treedt daarom toe tot het seminarie in Kerkrade. En hij is in de studio.
  • 08:15 De zonnebaars, een kleurrijk exootje, is erg populair in vijvers en aquariums. Sinds kort mag de vis niet meer worden verhandeld in Nederland en in de overige landen van de Europese Unie. De vis, die ook in het wild voorkomt, is namelijk een bedreiging voor inheemse soorten. Verslaggever Jos van de Broek nam samen met Michel Smits van het Waterschap Limburg een kijkje op een plek in Limburg waar deze jager voorkomt.
  • 08:45 Iedereen is er groot mee geworden: vallen en weer opstaan. Maar een val bij een kind kan grote gevolgen hebben. Zo kan dit voor niet aangeboren hersenletsel zorgen. De gevolgen worden vaak pas op latere leeftijd duidelijk. In andere landen wordt er al volop onderzoek gedaan naar dit letsel, maar in Nederland nog niet. Eric Hermans uit Sittard is medisch socioloog en gezondheidswetenschapper en schreef er een boek over. Hij interviewde 12 kinderen met niet aangeboren hersenletsel en hun ouders.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

L1 Nieuwsshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken we je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/L1nieuwsshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's