L1 Nieuwsshow - 31 juli 2019

L1 Nieuwsshow - 31 juli 2019

Luister hier de L1 Nieuwsshow van woensdag 31 juli terug.

Met daarin onder meer:

  • 07:15 De man die in de 17e eeuw bisschop van Roermond was, wordt herbegraven. Het gaat hierbij om Phillipus Damianus van Hoensbroeck. In de Sint Martinus Basiliek in Venlo vindt daarom op zeventien augustus een dienst plaats om bij die herbegraving stil te staan. De reden dat de bisschop wordt herbegraven is dat zijn graf in eerste instantie kwijt was, zo vertelt kerkhistoricus Paul Hamans.
  • 07:45 Vijftien miljoen euro subsidie komt er beschikbaar voor de oorlogsmusea in Nederland, dat maakte het Mondriaan Fonds maakte dit gisteren bekend. Goed nieuws voor onder andere Oorlogsmuseum Overloon, het oudste Tweede Wereldoorlog-museum van West-Europa. Er komt niet ieder jaar een potje met geld vrij vanuit de overheid. Hoe gaat dat in z'n werk, zo'n subsidie aanvraag? Erik van den Dungen is directeur van het Oorlogsmuseum Overloon en legt uit.
  • 08:15 Anderhalf jaar lang werd het transgenderstel Kristiana Moretti en Arianne Brink systematisch gepest en bedreigd en zelfs mishandeld, in en rondom hun woning in de Auroraflat in Heerlen. Na bemiddeling van waarnemend burgemeester Roemer tussen politie en de woningcorporatie Weller, krijgt het stel per augustus een nieuwe woning toegewezen. Vorig jaar werden naar aanleiding van het proces verbaal van het slachtoffer vragen gesteld aan het gemeentebestuur door de Partij voor de Dieren. Pascale Plusquin, fractievoorzitter Partij voor de Dieren is blij met de inzet van de burgemeester en politie, maar ziet vooral ook veel noodzaak om met een plan voor aanpak te komen, om hiermee sneller om te gaan in de toekomst.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

L1 Nieuwsshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken we je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/L1nieuwsshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's